Κάστρο 640 ετών ανακαλύφθηκε κάτω από ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 09:56 Κάστρο 640 ετών ανακαλύφθηκε κάτω από ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία

Ένα κάστρο του 14ου αιώνα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι κάτω από ένα ξενοδοχείο στη Vannes της Γαλλίας.

Οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν πρόσφατα την ανακάλυψη ενός κάστρου του 14ου αιώνα κάτω από ένα ξενοδοχείο στη Vannes της Γαλλίας.

Το κάστρο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί ως Château de l'Hermine, χτίστηκε από τον Ιωάννη Δ΄ τον Κατακτητή το 1380. Σήμερα, βρίσκεται κάτω από την αυλή του ξενοδοχείου Lagorce.

Σε δελτίο Τύπου της 26ης Μαρτίου, το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικών Αρχαιολογικών Ερευνών (INRAP) εξηγεί ότι οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου του 2023.

Οι αρχαιολόγοι σοκαρίστηκαν από το πόσο καλά διατηρημένα ήταν τα «λείψανα» του κάστρου.

«Η ανασκαφή αποκάλυψε σιγά-σιγά την κάτοψη του ισογείου. Στη συνέχεια, σειρά είχε το δουκικό σπίτι, μήκους 42 μέτρων και πλάτους 17 μέτρων", εξήγησε το INRAP.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης "αρκετές" σκάλες, μία από τις οποίες ήταν "μια αξιοσημείωτα διατηρημένη σκάλα, με διακοσμημένο πυρήνα και τρία σκαλοπάτια".

Επιπλέον, οι ανασκαφείς βρήκαν δεκάδες αντικείμενα "που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή του κάστρου", όπως νομίσματα, μαγειρικά σκεύη και κοσμήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υγρασία του χώρου διατήρησε επίσης σε αρκετά καλή κατάσταση πολλά ξύλινα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και βαρελιών.

«Επιπλέον, οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν μια βαθιά έρευνα στην τάφρο», εξήγησε το INRAP.

Πηγή - φωτό: INRAP

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση