Συναγερμός στη Δανία: Χρησιμοποίησαν ελαττωματικό πύραυλο - έκλεισε ο εναέριος χώρος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 18:03 Συναγερμός στη Δανία: Χρησιμοποίησαν ελαττωματικό πύραυλο - έκλεισε ο εναέριος χώρος

Τα πλοία καλούνται να αποφύγουν μέρος του στενού Great Belt λόγω πιθανότητας πτώσης θραυσμάτων πυραύλου


Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές της Δανίας λόγω αποτυχημένης εκτόξευσης πυραύλου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Το γεγονός προκάλεσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των ναυτιλιακών οδών κοντά σε ένα κομβικής σημασίας, για τη ναυτιλία, στενό στα ανοικτά των δανικών ακτών.

Η Ναυτιλιακή Αρχή της χώρας, σύμφωνα με το protothema.gr, εξέδωσε προειδοποίηση προς τα πλοία να αποφύγουν μέρος του στενού Great Belt λόγω κινδύνου πτώσης θραυσμάτων πυραύλου.
Ζητήθηκε από τα πλοία να ρίξουν άγκυρα εάν κριθεί απαραίτητο.
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Δανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα με τον πύραυλο εμφανίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής όπου ο εκτοξευτής πυραύλων ενεργοποιείται και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί».
«Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει κίνδυνος ο πύραυλος να εκτοξευθεί και να πετάξει μερικά χιλιόμετρα μακριά», πρόσθεσε ο στρατός που παρέδωσε χάρτη της περιοχής στα ανοικτά των ακτών της πόλης Κόρσορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση