Ολίβια Κόλμαν: Ποια είναι η Βρετανή βασίλισσα των Όσκαρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 14:21 Ολίβια Κόλμαν: Ποια είναι η Βρετανή βασίλισσα των Όσκαρ

Μετά τη βασίλισσα Άννα στην Ευνοούμενη, θα υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στο The Crown. Όρθιες την επευφημούν Έμμα Στόουν και Lady Gaga.

Κανένας δε μπορεί να ξεχάσει την Ολίβια Κόλμαν σε μια από τις ωραιότερες σκηνές της φιλμογραφίας του Γιώργου Λάνθιμου, στην σκηνή που τραγουδά το Something`s Gotten Hold Of My Heart στον Αστακό.

Αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Έλληνα σκηνοθέτη και υποψήφιου για δέκα Όσκαρ τον δικαίωσε για την επιλογή του να υποδυθεί τη Βασίλισσα Άννα στην Ευνοούμενη έχοντας κερδίσει το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Βενετία, τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου (στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ), το βραβείο BAFTA και πάνω από 30 ακόμα βραβεία Αμερικανικών Κριτικών Ενώσεων.

Olivia Colman και Ed Sinclair
Olivia Colman και Ed Sinclair

Η 45χρονη πρωταγωνίστρια γεννήθηκε στο Νόριτς και είναι παντρεμένη  με τον συγγραφέα Εντ Σινκλέρ, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν φοιτητές. Έχουν αποκτήσει 3 παιδιά. Ήθελε να γίνει δασκάλα αλλά όταν γνώρισε τον Σινκλέρ αποφάσισε να τον ακολουθήσει στα μαθήματα υποκριτικής που έκανε. Η Μέριλ Στριπ την έχει χαρακτηρίσει «χαρισματική ηθοποιό» - βρέθηκαν μαζί στο «The Iron Lady» και η επόμενη δουελιά της που το βρετανικό κοινό περιμένει με αγωνία είναι η ενσάρκωση της Βασίλισσας Ελισάβετ στη σειρά «The Crown» (στον 3ο και 4ο κύκλο).

Η Lady Gaga, όρθια, επευφημεί την Ολίβια Κόλμαν
Η Lady Gaga, όρθια, επευφημεί την Ολίβια Κόλμαν
H Έμμα Στόουν όρθια χειροκροτεί την Ολίβια Κόλμαν
H Έμμα Στόουν όρθια χειροκροτεί την Ολίβια Κόλμαν

H ηθοποιός νιώθει πολύ πιεσμένη όταν τη φωτογραφίζουν οι παπαράτσι κάτι που δεν της συμβαίνει συχνά γιατί τις περισσότερες φορές δεν την αναγνωρίζουν. Εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις της για την πολιτική και δηλώνει «ερημίτισσα» καθώς αποφεύγει τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Ευαισθητοποιημένησε θέματα ψυχικής υγείας,  έχει μιλήσει δημόσια για την επιλόχειο κατάθλιψη  από την οποία υπέφερε μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού. Είναι ενεργή σε ζητήματα αφύπνισης των γυναικών κατά της βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ασχολείται με την επιμόρφωση του κοινού σε θέματα της νόσου Αλτσχάιμερ. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση