Οι 8 πιο άβολες στιγμές των βραβείων Όσκαρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 13:12 Οι 8 πιο άβολες στιγμές των βραβείων Όσκαρ

Όταν παρουσιαστές, ηθοποιοί και συντελεστές ξεπέρασαν τα όρια και το κοινό χαρακτήρισε ως cringe.

Ως απονομή βραβείων, τα Όσκαρ έχουν προσφέρει πολλές εκπλήξεις όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η εκδήλωση που χάρισε στον κόσμο το εξωγήινο χειροκρότημα της Νικόλ Κίντμαν (η οποία έγινε meme και στη φετινή απονομή) και το μπέρδεμα La La Land/Moonlight, άλλωστε. Με κάθε ριψοκίνδυνη τηλεοπτική παραγωγή, δεν πετυχαίνουν πάντα όλα, αλλά αυτό είναι μέρος της διασκέδασης.

Τα Όσκαρ 2022 ακολούθησαν αυτή την κληρονομιά προσφέροντας μερικές ξεκαρδιστικές, όχι και τόσο πιστές στο σχέδιο αναμνήσεις τόσο για τους διάσημους όσο και για το κοινό. Τόσα πολλά κακοστημένα πειράγματα μεταξύ των παρουσιαστών. Τόση αμηχανία. Και φυσικά το viral περιστατικό με την επίθεση του Γουίλ Σμιθ στον κωμικό Κρις Ροκ μετά το απρεπές σχόλιο του δεύτερου για τη σύζυγό του Σμιθ. Ο Σμιθ όταν παρέλαβε το Όσκαρ του για το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του.

Ας δούμε λοιπόν 8 από τις πλέον cringe στιγμές που θα προστεθούν στην ιστορία της τελετής απονομής των Όσκαρ.

1 – Η άρνηση του Μάρλον Μπράντο να παραλάβει το βραβείο του

Συνήθιζαν να λένε ότι οι κουλ άνθρωποι δεν εμφανίζονται για να παραλάβουν τα Όσκαρ τους. Αλλά οι πραγματικά κουλ άνθρωποι δεν εμφανίζονται ούτε για να απορρίψουν τα Όσκαρ τους. Αυτό έκανε ο Μάρλον Μπράντο το 1973, όταν μποϊκοτάρισε τα βραβεία και έστειλε μια ιθαγενή Αμερικανίδα, τη Sacheen Littlefeather, να απορρίψει το βραβείο εκ μέρους του, ενώ παράλληλα μιλούσε ενάντια στη μεταχείριση των ιθαγενών Αμερικανών από το Χόλιγουντ. Τότε, η Littlefeather δήλωσε ότι δεν της επιτράπηκε να εκφωνήσει τον λόγο που είχε γράψει ο Μπράντο. Το 2018, την εκφώνησε για πρώτη φορά και ήταν πέντε λεπτά.

2 – Όταν αποδοκιμάστηκε ο Μάικλ Μουρ

Ως επί το πλείστον, τα Όσκαρ υπάρχουν μέσα σε μια απομονωμένη φούσκα αυτο-συγχαρητηρίων, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πάρα πολλά για να αποδοκιμαστεί κάποιος επί σκηνής. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Μάικλ Μουρ, ο οποίος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του για το Bowling for Columbine, καταφέρθηκε εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στην αίθουσα ξέσπασαν αποδοκιμασίες και στη συνέχεια ένα κύμα ζητωκραυγών για να αντιμετωπιστούν οι αποδοκιμασίες, οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τις αποδοκιμασίες να δυναμώσουν.

3 – «Είδαμε το στήθος σας»

Ο Σεθ Μακφάρλαν έχει φιλοξενήσει τα Όσκαρ μόνο μία φορά, και αυτό πιθανώς επειδή πέρασε μέρος του μονολόγου του μιλώντας για τις γυναίκες ηθοποιούς στο κοινό και για το πόσα από τα στήθη τους είχε δει στην οθόνη. Στην πραγματικότητα η ομιλία ήταν προαποφασισμένη, ως μέρος ενός σκετς όπου μια μελλοντική εκδοχή του Γουίλιαμ Σάτνερ εξηγεί στον Μακφάρλαν πόσο άσχημα θα πάει η παρουσίασή του. Το οποίο είναι ένα περίτεχνο σκηνικό για ένα αστείο σχετικά με τα στήθη της Κέιτ Γουίνσλετ.

4 – Η άβολη αποδοχή του βραβείου από τον Έιντριαν Μπρόντι

Όταν ο Έιντριαν Μπρόντι κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία The Pianist, αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου ομιλίας του στο να αρπάξει τη Χάλι Μπέρι και να της δώσει ένα επιθετικό φιλί στα χείλη χωρίς τη συγκατάθεσή της. Αρκετά ενδεικτικά είναι τα κοψίματα κατά τη διάρκεια του φιλιού. Αρκετές γυναίκες ηθοποιοί έδειχναν ανήσυχες.

5 – Όταν το μακιγιάζ και τα μαλλιά έγιναν… μαλλιά κουβάρια

Ίσως η λιγότερο εντυπωσιακή στιγμή σε αυτή τη λίστα, αλλά εύκολα η πιο βασανιστική. Η ομάδα μαλλιών και μακιγιάζ του Vice δεν φαινόταν να γνωρίζονται μεταξύ τους όταν έφτασαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο τους. Ένας από αυτούς ξεκίνησε μια ομιλία και μετά σταμάτησε καθώς η συνάδελφός του ξεδίπλωσε τη δική της ομιλία. Τον διέταξε να τη διαβάσει. Εκείνος αρνήθηκε. Εκείνη άρχισε να την διαβάζει. Ένας τρίτος νικητής, που κρατούσε τη δική της ομιλία, μπήκε στη συνέχεια. Καθώς όλοι μαζί προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν κάποια χειρόγραφα σε έναν από τους πολλούς πλέον λόγους, η κάμερα έκοψε. Συνέχισαν. Τα φώτα της σκηνής έσβησαν.

6 – Όταν η μισή αίθουσα δεν χειροκρότησε την Τζένι Μπίβαν

Το Mad Max: Fury Road κέρδισε έξι Όσκαρ, πράγμα που σημαίνει ότι δημιούργησε ένα δωμάτιο γεμάτο αγανακτισμένους χαμένους το 2016. Και αυτό ίσως εξηγεί γιατί, καθώς η Τζένι Μπίβαν περπατούσε στο διάδρομο για να παραλάβει το βραβείο της για τον καλύτερο σχεδιασμό κοστουμιών, πέρασε μπροστά από μια σειρά από κατσουφιασμένους διάσημους -ανάμεσά τους ο Τομ Μακάρθι και ο Αλεχάντρο Ιναρίτου- που δεν την χειροκροτούσαν. Ήταν μια βασανιστικά αμήχανη στιγμή, αν και ανάγκασε τον Ιναρίτου να βγει δημόσια και να πει ότι όντως την χειροκρότησε.

7 – Το μπέρδεμα με το La La Land και το Moonlight

Ίσως η πιο διάσημη γκάφα στα Όσκαρ όλων των εποχών ήταν η στιγμή που ένας υπάλληλος της PwC θαμπώθηκε τόσο πολύ από τη φυσική του εγγύτητα με την Έμμα Στόουν που έδωσε λάθος το νικητή καλύτερης ταινίας στον Γουόρεν Μπίτι και τη Φέι Ντάναγουεϊ, οι οποίοι ανακοίνωσαν λανθασμένα ότι το La La Land (και όχι ο τελικός νικητής Moonlight) είχε κερδίσει το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς. Τα κύματα σοκ, σύγχυσης και πόνου που έπεσαν στη σκηνή εκείνη τη στιγμή είναι, μέχρι σήμερα, από τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία των Όσκαρ.

8 – Είναι το ντουέτο Ρομπ Λόου – Χιονάτη ή πιο cringe στιγμή στην ιστορία των Όσκαρ;

Για πολλούς η αινιγματική, οδυνηρή και εμβληματική απόφαση να συνδυαστεί ο Ρομπ Λόου με τη Χιονάτη για το εναρκτήριο νούμερο των Όσκαρ του 1989 είναι η πιο άβολη στιγμή στην ιστορία του θεσμού. Η Χιονάτη άρχισε να χαίρεται με τους διάσημους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αντέδρασαν με ένα μείγμα αμήχανης αποστασιοποίησης και απόλυτης εχθρότητας, προτού τους διασκεδάσει με ιστορίες από τα πάρτι που είχε παρακολουθήσει στο Coconut Grove. Στη συνέχεια ο Μερβ Γκρίφιν τραγούδησε το I’ve Got a Lovely Bunch of Coconuts σε μερικές γυναίκες με καρύδες στο κεφάλι. Και μετά εμφανίστηκε ο Ρομπ Λόου για να ερμηνεύσει μια περίεργα σεξουαλικοποιημένη διασκευή του Proud Mary, με στίχους που είχαν γραφτεί ειδικά για τον Walt Disney.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση