Αυτός είναι ο viral τρόπος για να ξεφλουδίσεις το αυγό σου σε 2 δευτερόλεπτα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 12:58 Αυτός είναι ο viral τρόπος για να ξεφλουδίσεις το αυγό σου σε 2 δευτερόλεπτα

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο κόλπο πριν το βράσιμο του αυγού, ώστε το ξεφλούδισμα του να είναι παιχνιδάκι.

Αν σου αρέσουν τα βραστά αυγά, τότε ο ελάχιστος χρόνος που θα χρειαστείς για να διαβάσεις αυτό το άρθρο, ίσως είναι η καλύτερη επένδυση της ζωής σου. Κι αυτό γιατί, επιτέλους, βρήκαμε τον σωστό τρόπο για το ξεφλούδισμα των βρασμένων αυγών, ώστε η διαδικασία να μετατραπεί σε παιχνιδάκι και να σταματήσει να σε ταλαιπωρεί. ΕΙδικά στην περίπτωση που κάποιο αυγό δεν ξεφλουδίζεται με τίποτα, γιατί “είναι φρέσκο”.

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε για αρκετά διαφορετικά “κόλπα” ξεφλουδίσματος. Σε ένα από τα πιο γνωστά, βάζαμε τα αυγά σε παγωμένο νερό, αμέσως μετά το βράσιμο τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία. Το συγκεκριμένο λειτουργεί μεν, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Άσε που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε πάγο στο σπίτι, ενώ σε βάζει σε κόπο να μαζεύεις και να πλένεις διάφορα μετά.

Ίσως, όμως, το καλύτερο και το πιο εύκολο, το οποίο απαιτεί πραγματικά δύο δευτερόλεπτα (χρονομετρημένα) για να ολοκληρωθεί, να μας το έμαθε το TikTok. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα κουτάλι σούπας, το οποίο βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

@vessys_gourmet_kitchen Let me know in the comments if you have tried this viral egg hack yet. Tapping the egg helps the membrane separate from the shell and makes peeling the egg super easy. Thanks to @aymlessleigh84 for sharing this hack! #egghack #kitchenhacks #learnoninstagram #howtopeeleggs #foodvideo #tastemademedoit #thefeedfeed ♬ original sound

Στο βίντεο που ανέβασε ένας χρήστης του TikTok και αμέσως αναδημοσίευσαν χιλιάδες άλλοι, βλέπουμε ότι χτυπάει ελαφρώς με το κουτάλι τα αυγά στο πάνω και στο κάτω μέρος τους, πριν τα βάλει στην κατσαρόλα, για να βράσουν. Με το που τα χτυπάει, ακούγεται ένα μικρό “κλικ”. Αυτό αρκεί, προκειμένου να σπάσει η εσωτερική μεμβράνη του αυγού, η οποία προστατεύει το αυγό, εμποδίζει την εξάτμιση των θρεπτικών του συστατικών και ευθύνεται για το ότι αργότερα το ξεφλούδισμα γίνεται “κόλαση”.

Ένα life hack που πιθανότατα είχαμε ανάγκη στη ζωή μας.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση