O Harry δεν είναι πια πρίγκιπας: Το παλάτι αφαίρεσε επίσημα τον τίτλο του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 11:09 O Harry δεν είναι πια πρίγκιπας: Το παλάτι αφαίρεσε επίσημα τον τίτλο του

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Ελισάβετ, ο εγγονός της δεν έχει πλέον βασιλικό τίτλο.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια συνεχίζει να παίρνει αποστάσεις από τον Harry και την Meghan, και μία από τις τρανταχτές αποδείξεις βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αρχικά τα βιογραφικά σημειώματα του ζευγαριού τοποθετήθηκαν στο τέλος της σελίδας με τα μέλη της οικογένειας, δίπλα από τον πρίγκιπα Andrew, ενώ το όνομα του Harry δε συνοδεύεται εδώ και μέρες στο website από τον τίτλο «Η Αυτού Εξοχότης». Με δυο λόγια, ο Harry δεν είναι πλέον πρίγκιπας.

Με βάση τη συμφωνία του παλατιού με το ζευγάρι το 2020, θα μπορούσαν να κρατήσουν τους εν λόγω τίτλους τους, χωρίς όμως να τους χρησιμοποιούν επίσημα, μιας και πλέον δεν θα εργαζόντουσαν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Στο μεταξύ όλος ο κόσμος αναφερόταν στον Harry ως πρίγκιπα, όμως το παλάτι αποφάσισε να δώσει ένα επίσημο τέλος σε αυτό. Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, ο τίτλος του εξαφανίστηκε από παντού στο website και πλέον ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, οι μόνοι τίτλοι που τους απέμειναν, βρίσκονται στη λίστα των μελών της οικογένειας δίπλα από το Δούκα και τη Δούκισσα του Gloucester.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Richard Fitzwilliams, που μίλησε για το θέμα ως ειδικός στην MailOnLine, «οι αλλαγές καταδεικνύουν το ότι η βασιλική οικογένεια παίρνει αποστάσεις από το ζευγάρι, πράγμα που πρέπει να κάνει, για προφανείς λόγους, επειδή είναι απρόβλεπτοι και δε μπορεί να βασιστεί κανείς πάνω τους». Ο ίδιος, ωστόσο, θεωρεί πως το ζευγάρι μπορεί μια χαρά να συνεχίσει την καριέρα του χωρίς κανείς από τους δύο να έχει τον τίτλο της Αυτού/ής Εξοχότητος.

Με την Meghan Markle αυτό έχει συμβεί πάρα πολύ καιρό και συγκεκριμένα από το 2020, όταν το website έπαψε να την αναφέρει ως η Αυτού Εξοχότητα, επιλέγοντας τον τίτλο «Δούκισσα». 

Στο website διορθώθηκαν και άλλα λάθη, στο πλαίσιο ενός project που ξεκίνησε μετά το θάνατο της Ελισάβετ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά.

Πώς θα αναφερόμαστε τώρα στον Harry; Εμείς θα τον λέμε Δούκα του Sussex, στο παλάτι ωστόσο μάλλον θα αναφέρονται σε εκείνον με την αντωνυμία «αυτός» ή με τη φράση «ξέρεις ποιος». Τι θα έλεγε, άραγε, η γιαγιά του αν ζούσε;

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δημόσιο προφίλ Instagram.com/ archewell

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση