Αυτό το μήνα είναι πιθανότερο να πάρει κάποιος διαζύγιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 14:05 Αυτό το μήνα είναι πιθανότερο να πάρει κάποιος διαζύγιο

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία

Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει ότι η σχέση του έχει τελειώσει, οι διαδικασίες προχωρούν ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι μήνες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, που τα διαζύγια γνωρίζουν «άνθηση».

Ποιος είναι αυτός; Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομικής εταιρείας FindLaw, πρόκειται για τον Μάρτιο, όταν στην ιστοσελίδα της εκτοξεύεται κατά 50% το ποσοστό των χρηστών που αναζητούν όρους όπως «διαζύγιο, οικογενειακό δίκαιο, κηδεμονία παιδιού».

«Ενώ οι σκέψεις για το διαζύγιο αρχίζουν νωρίτερα, το ίδιο και η ανάληψη δράσεων όπως οι συμβουλές σε θεραπευτή ζεύγους στην προσπάθεια διάσωσης του γάμου, πολλές γυναίκες και άντρες καθυστερούν την απόφαση, που θα προσθέσει επιπλέον στρες στην περίοδο των Χριστουγέννων» όπως εξηγεί ο δικηγόρος Mark Ohnstad. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι προσδοκίες για τη γιορτινή περίοδο μάς θέλουν να την περνάμε οικογενειακώς, ακόμα και αν η ατμόσφαιρα με το έτερον ήμισυ θυμίζει πλέον πεδίο πολέμου.

Υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που τα ποσοστά διαζυγίων φαίνεται να αυξάνονται τους μήνες που ακολουθούν μετά τις γιορτές: μια μελέτη έδειξε ότι από τους άπιστους συζύγους, το 56% των αντρών και το 42% των γυναικών απάτησαν το σύντροφό τους στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μια τέτοια αποκάλυψη μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι ενός γάμου.

Αλλά υπάρχει και μια πρακτική εξήγηση που μπορεί κάποιος να καθυστερήσει το επίσημο τέλος του γάμου του: ίσως κρίνει ότι, φορολογικά, τον συμφέρει περισσότερο η κοινή δήλωση εισοδήματος μέχρι το τέλος της χρονιάς, προτού αυτή αλλάξει και το ζευγάρι ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους, και στα οικονομικά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση