Ο λαμπερός γάμος Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ πριν 59 χρόνια, το γλέντι και το επτασφράγιστο μυστικό της πρώτης νύχτας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 09:54 Ο λαμπερός γάμος Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ πριν 59 χρόνια, το γλέντι και το επτασφράγιστο μυστικό της πρώτης νύχτας

18 Ιανουαρίου 1965. Οι ηθοποιοί Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον λόφο των Δελφών.

Ο θυελλώδης και δυνατός έρωτας της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ επισφραγίστηκε με έναν παραμυθένιο γάμο ανάμεσα στους δύο μεγάλους ηθοποιούς.

Εκείνη όμορφη και λαμπερή μέσα στο μακρύ ολόλευκο νυφικό της και δίπλα της εκείνος βαρύς αλλά γοητευτικός μέσα στο μαύρο σμόκιν.

Το πιο μυθικό ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας πριν από 59 χρόνια και όλοι θα μιλούσαν για τον γάμο της χρονιάς.

Ο γάμος των δύο αγαπημένων πρωταγωνιστών τελέστηκε, ημέρα Δευτέρα, που το θέατρο δεν λειτουργούσε, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στους Δελφούς. Δίπλα τους βρέθηκαν συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και αμέτρητοι θαυμαστές που είχαν καταφθάσει από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να τους δουν από κοντά στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Κατά έναν μαγικό τρόπο εκείνη την ημέρα και ο απλός κόσμος ήταν ευτυχισμένος… Ήθελε να τους δει παντρεμένους και στην αληθινή ζωή όχι μόνο στις ταινίες.

Οι φωτογράφοι, αρκετές δεκάδες στον αριθμό, έδιναν σκληρή μάχη για να μην τους ξεφύγει κλικ. Κουμπάροι τους ήταν ο θεατρικός επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης και οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Δαμασκηνός και Μιχαηλίδης.

«Εις τον ιερόν ναόν του Αγίου Νικολάου των Δελφών ετελέσθησαν χθες το απόγευμα οι γάμοι του καλλιτεχνικού ζεύγους Αλίκης Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το μυστήριον ετελέσθη υπό του Επισκόπου Θαυμακού Χρυσοστόμου και τους νυμφικούς στεφάνους αντήλλαξαν οι κινηματογραφικοί παραγωγοί κ.κ. Δαμασκηνός και Μιχαηλίδης, μετά του θεατρικού επιχειρηματίου κ. Δ. Μακρίδη. Παρευρεύθησαν περί τους 200 προσκεκλημένοι εκ της πρωτευούσης και μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής. Το νεόνυμφον ζεύγος κατέλυσεν εις το εκεί ξενοδοχείον Βουζά, όπου και παρετέθη δείπνον. Εις την φωτογραφά οι δυο καλλιτέχνες κατά την ώρα του γάμου των» έγραφε η εφημερίδα «Καθημερινή» της εποχής.


(Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ )

Η γνωριμία, η αντιπάθεια και ο έρωτας

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν συμφοιτητές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αν και αντίθετοι χαρακτήρες, τα έφερε έτσι η ζωή και μοιράστηκαν αρκετές φορές τα ίδια πλατό στον κινηματογράφο. Έδεναν άλλωστε τόσο πολύ…

Και κάπως έτσι το κοινό ανακάλυψε το αγαπημένο του καλλιτεχνικό ζευγάρι, το οποίο δεν χόρταινε να το βλέπει. Και μέχρι η Αλίκη και ο Δημήτρης να συνειδητοποιήσουν αυτό που όλος ο κόσμος έβλεπε, εκτός από τους ίδιους, υπήρξαν και άλλες συνεργασίες… στη «Μανταλένα», στην «Η Αλίκη στο ναυτικό».

Και στις δύο ταινίες οι σχέσεις της Αλίκης με τον Παπαμιχαήλ δεν ήταν οι καλύτερες με τα δημοσιεύματα τότε να κάνουν λόγο για συχνούς τσακωμούς στα γυρίσματα.

Αλλά όπως ξέρουμε, οι μεγαλύτερες αντιπάθειες μπορούν να εξελιχθούν στους μεγαλύτερους έρωτες.

Στη θεατρική συνύπαρξη το 1964 στην παράσταση «Κολόμπο» τα πράγματα θα άλλαζαν. Αλίκη και Δημήτρης είχαν παραμερίσει τους «σκοτωμούς» και έδιναν δειλά – δειλά θέση στον έρωτα.

 

 

Η «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» και η πρόταση γάμου στη σκηνή

Την ίδια χρονιά, οι δυο τους συνεργάζονται και στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» και ο σεναριακός έρωτας θα μεταφερθεί και στην αληθινή ζωή. Αλίκη και Δημήτρης, σε εκείνα τα ρομαντικά στενάκια της Ρώμης ανακάλυψαν τον έρωτα ο ένας για τον άλλον. Λέγεται, μάλιστα, πως στην τελευταία σκηνή της ταινίας, εκεί που φιλιούνται ενώ ο σκηνοθέτης φωνάζει «Στοπ, ήταν τέλειο», εκείνοι συνέχιζαν να φιλιούνται.

Ο έρωτάς τους όμως ήταν κρυφός. Και ήταν και ο λόγος που τελείωσε άδοξα η σχέση του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με την σπουδαία Δέσπω Διαμαντίδου. Η καταξιωμένη ηθοποιός, λέγεται, πως έμαθε για τη σχέση από τα δημοσιεύματα στον Τύπο, που έκανε «πάρτι» για τον έρωτα που είχε ξεκινήσει. Η Δέσπω Διαμαντίδου αξιοπρεπής καθώς ήταν, αποφάσισε να διαχειριστεί με ωριμότητα και σύνεση την προδοσία και να μη δώσει δικαιώματα.

Μετά την ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» οι δυο τους είναι επιτέλους ζευγάρι και το βράδυ που κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Κολόμπο» της κάνει πρόταση γάμου.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σε μια σπάνια συνέντευξη στη Κύπρο το 1970:

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα αποκαλύπτει ο Μάκης Δελαπόρτας για τον τρόπο που ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έκανε πρόταση γάμου στην Αλίκη. «Γυρνάνε από τη Ρώμη, που είχαν πάει για την “Μοντέρνα Σταχτοπούτα”, της περνάει δαχτυλίδι στην σκηνή, το μαθαίνει η Δέσπω Διαμαντίδου, δεν είχαν χωρίσει ακόμη και έκανε υπομονή για να τελειώσει η σεζόν και να φύγει» θα πει στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Σημειώνει πάντως πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μιλούσε με πολύ καλά λόγια για την Δέσπω Διαμαντίδου, και «έλεγε πως ήταν ο μέντοράς του και πως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα ξεκινήματά του και στην καριέρα του».

Τα νέα του αρραβώνα δεν θα αργήσουν να δουν το φως της δημοσιότητας.

Το ζευγάρι αποφασίζει να δώσει συνέντευξη Τύπου για να κλείσει στόματα μιας και τότε κυκλοφορούσαν ανακριβή και κακόβουλα δημοσιεύματα, πως όλα ήταν διαφημιστικό κόλπο.

 

 

Μπομπονιέρες για όλο τον κόσμο συνωστισμός, φλας, αστυνομία

Στις 18 Ιανουαρίου του 1965 στους Δελφούς, η Αλίκη Βουγιουκλάκη παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ήταν, ίσως, η πιο πολυφωτογραφημένη γαμήλια τελετή της δεκαετίας.

Η δεξίωση του γάμου έγινε στο ξενοδοχείο του Βουζά, που είχε κλειστεί για τον σκοπό αυτό. Λέγεται ότι αντιγράφοντας την τακτική των πλατό, ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο με έναν καβγά. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο Παπαμιχαήλ θα χόρευε ζεϊμπέκικο και μαζί της ένα μπάλο.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον γάμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τα περισσότερα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Λέγεται ότι στη διαδρομή προς τους Δελφούς, στην εθνική οδό, η Βουγιουκλάκη ήταν αμίλητη και είχε εκμυστηρευτεί σε επιστήθιο φίλο της ότι αισθανόταν περίεργα για τον γάμο.

Ακόμα είχε ακουστεί ότι λίγο πριν από τα διόδια της εθνικής οδού, όταν ο Παπαμιχαήλ οδηγούσε την Τζάγκουαρ της Αλίκης, πάθανε λάστιχο και βρέθηκαν σε ένα χωράφι. Πολλά χρόνια αργότερα ειπώθηκε ότι εκείνη την πρώτη νύχτα η σταρ του κινηματογράφου έφαγε και το πρώτο της ξύλο.

Ο προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Κλεισθένης Δασκαλάκος, είχε δημοσιεύσει στο Instagram ένα αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο της μεγάλης σταρ.

 

 

Στη λεζάντα αναφέρεται: «Αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο της Αλίκης με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο ντυμένη με ένα υπέροχο νυφικό σε σχέδιο Givenchy και συνοδευόμενη από την οικογένειά της και εκατοντάδες θαυμαστές και ντόπιους κατοίκους, κατευθύνεται από την πλατεία των Δελφών προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου την περιμένει ο γαμπρός.

Κατά την πορεία προς την εκκλησία διακρίνεται μπροστά από την Αλίκη και ο αγαπημένος και προσωπικός της φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος ο οποίος απαθανατίζει μοναδικά τo γεγονός από την άφιξη και την διαμονή του ζευγαριού στο ξενοδοχείο “Βουζάς” μέχρι ολόκληρο το μυστήριο και το θρυλικό γλέντι που ακολουθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου.

Ο λαμπερότερος γάμος της εποχής με τον Τύπο να χύνει άφθονο μελάνι και τις φωτογραφίες να εξακολουθούν μέχρι σήμερα να προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελώντας μέρος μιας χρυσής καλλιτεχνικής εποχής γεμάτη με αστέρια λουσμένα στο φως, το ταλέντο και την ακτινοβολία».

Το διαζύγιο

Έμειναν παντρεμένοι δέκα χρόνια. Στις 5 Ιουλίου του 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο, επισήμως λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Ωστόσο συνέχισαν την καλλιτεχνική τους συνεργασία στο θέατρο «Αλίκη» στο πλαίσιο της παράστασης «Ωραία μου κυρία», σε σκηνοθεσία του Παπαμιχαήλ.

Ο γιος τους Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την πιο δύσκολη περίοδο των παιδικών του χρόνων, όταν οι γονείς του χώρισαν. «Ήταν σκληρή περίοδος γιατί είδα και σκληρά πράγματα μέσα στο σπίτι. Όταν είσαι 5 με 6 χρονών και βλέπεις τους γονείς σου να πιάνονται στα χέρια, είναι κάποια πράγματα που σου μένουν χαραγμένα στη μνήμη. Σου μένει ένα τραύμα και το κουβαλάς αυτό. Η Αλίκη με τον Δημήτρη, μία τσακωνόντουσαν και μία ήταν πάλι μαζί. Έζησα και ωραίες στιγμές, δεν ήταν μόνο οι τσακωμοί. Έζησα και περιοδείες μαζί τους».

Πηγή: magnesianews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση