Νικόλας Κονταξής: Ο ζωγράφος που μπήκε σε λίστα του Forbes

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 13:29 Νικόλας Κονταξής: Ο ζωγράφος που μπήκε σε λίστα του Forbes

Στη λίστα του Forbes για τους «κάτω των 30».

Στη λίστα του Forbes για «τους 30 κάτω των 30» φιγουράρει το όνομα του ελληνικής καταγωγής 26χρονου ζωγράφου, Νικόλα Κονταξή. 

Συγκεκριμένα, ο νεαρός βρίσκεται στη 13η θέση της λίστας των 30. Κατά την παρουσίασή του το Forbes αναφέρει: «Γεννημένος νευροδιαφορετικός και με όγκο στον εγκέφαλο που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες επιληπτικές κρίσεις, ο Κονταξής επικοινωνεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της ζωγραφικής». 

«Τα μεγάλης κλίμακας, αφηρημένα έργα του έχουν οδηγήσει σε sold-out εκθέσεις από το Λος Άντζελες μέχρι το Λονδίνο και βρίσκονται στις συλλογές των Adele, Roger Federer και Adidas», σημειώνει το μέσο.

Ο Κονταξής είναι γνωστός για τους αφηρημένους πίνακες μεγάλης κλίμακας, που χαρακτηρίζονται από πλήθος πρωτογενών χρωμάτων. 

Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σειρά από επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις, στο Λος Άντζελες, το Λονδίνο, την Ατλάντα, το Σικάγο, το Sun Valley και το Palm Springs. Η τελευταία ατομική του έκθεση με τίτλο «Catch Me» έκανε το ντεμπούτο της στο UTA Artist Space τον Ιούνιο του 2022. 

«Η εξαιρετική χρήση του χρώματος και η τεράστια κλίμακα των πινάκων του Νικόλα με ξετρελαίνουν [...] είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του», έχει δηλώσει ο δημιουργικός διευθυντής του UTA Fine Arts/Artist Space, Άρθουρ Λιούις.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση