Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 11:07 Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης που είχε παίξει σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα» άφησε την τελευταία του πνοή.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρει: «Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών. Μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου, αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου... Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του».

Είχε γεννηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο, είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα».

Τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος». Επιπλέον, είχε κερδίσει το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης».

Είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Στο παρελθόν, είχε αναφέρει πως είναι αριστερός, όμως δεν στήριζε κάποιο κόμμα.

Στην προσωπική του ζωή, ήταν παντρεμένος, ενώ είχε δύο κόρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση