Στα σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι μπορείς πλέον να πληρώσεις απλά δείχνοντας το πρόσωπό σου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 09:54 Στα σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι μπορείς πλέον να πληρώσεις απλά δείχνοντας το πρόσωπό σου

Ξέχνα μετρητά, κάρτες και smartphones. Το Ντουμπάϊ ζει ήδη στο 2030.

Αν έλεγες σε κάποιον πριν από 30 χρόνια ότι το 2023 θα μπορείς να κάνεις τις αγορές σου απλώς σκανάροντας στο POS το κινητό σου τηλέφωνο, θα σε περνούσε για τρελό. Η τεχνολογία, όμως, εξελίσσεται ταχύτατα κι έτσι σήμερα έχουμε σχεδόν ξεχάσει την έννοια των μετρητών στην καθημερινότητά μας, αφού οι περισσότεροι πληρώνουμε είτε με την κάρτα είτε με το smartphone μας.

Ωστόσο, σε ένα όχι και τόσο μακρινό κράτος, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα. Σε ένα πρόσφατο βίντεο που έχει γίνει viral στο TikTok, είδαμε πως μια νέα μορφή πληρωμής έχει κάνει την εμφάνισή της στα σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι.

https://www.tiktok.com/@tetianaskoryna/video/7287856441321327873?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Πιο συγκεκριμένα, εκεί έχει προστεθεί στα ταμεία η επιλογή του Face Pay με τον πελάτη να μπορεί να πληρώσει τα προϊόντα του κοιτώντας απλά την κάμερα στο αυτόματο μηχάνημα. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει σωστά η συναλλαγή είναι να μη φοράει μάσκα. Σε αυτή την περίπτωση, το μηχάνημα του ζητάει να τη χαμηλώσει, προκειμένου να σκανάρει σωστά το πρόσωπό του.

Προφανώς, το σύστημα αυτό αναγνωρίζει το πρόσωπο του εκάστοτε πελάτη, το οποίο είναι συνδεμένο με μια κάρτα της τράπεζας του και η συναλλαγή γίνεται αυτόματα. Κάτι αντίστοιχο, βέβαια, είχαμε δει να συμβαίνει και στο μετρό της πόλης Γκουανγκτζόου της Κίνας, όπου οι επιβάτες περνούσαν από τις μπάρες σκανάροντας απλά το πρόσωπο τους.

Ωστόσο, αυτό που πολλοί χρήστες ρωτούν στα σχόλια τους στα social media, είναι το τι γίνεται σε περίπτωση που στο μηχάνημα πάει ο δίδυμος αδερφός κάποιου

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση