Φώς στο τούνελ για ΠΕΛ και Θερμοπύλες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 14:53 Φώς στο τούνελ για ΠΕΛ και Θερμοπύλες

Επιτέλους μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε φως στην πολύπαθη υπόθεση για την αξιοποίηση του χώρου της Έκθεσης.

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης 21 εκατ ευρώ για την ανάπλαση της ΠΕΛ και του μουσείου των Θερμοπυλών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ζούμε ιστορικές στιγμές».

Και μάλλον έχει δίκιο αν σκεφτεί κάνεις ότι ο Δήμος Λαμιέων έλαβε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση για έργο που έχει δοθεί ποτέ σε επίπεδο χώρας.

Η αξιοποίηση άλλωστε της ΠΕΛ ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που η δημοτική αρχή είχε θέσει εξ αρχής και κατέβαλε κοπιώδεις προσπάθειες μέχρι τελικά να το πετύχει.

Δεν είναι μυστικό ότι χρειάστηκε να δράσει με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά προκειμένου να λύσει το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (που κρατούσε τον χώρο της ΠΕΛ σε αδράνεια εδώ και 8 χρόνια), και να παρουσιάσει-για πρώτη φορά - ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Ένα σχέδιο το οποίο μάλιστα η δημοτική αρχή το έθεσε – πρωτοφανώς- και σε δημόσια διαβούλευση ώστε να δώσει τη δυνατότητα να καταθέσουν όλοι, τοπικοί φορείς και κοινωνία, τη γνώμη τους για το master plan.

Το σχέδιο λοιπόν που αξιολογήθηκε θετικά ανάμεσα σε 100 προτάσεις και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση χαίρει ευρείας αποδοχής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου είναι πάρα πολύ σφιχτά αλλά σε κάθε περίπτωση τον Μάρτιο του 2023 θα ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο που θα χαρίσει στη Λαμία τον 3ο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο στην Ελλάδα!

Η δημοτική αρχή αναμφίβολα έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά με την ΠΕΛ, ρίσκαρε πολλά, απέδειξε όμως ότι οι συντονισμένες προσπάθειες αποδίδουν καρπούς.

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας είναι ένα εμβληματικό τοπόσημο η αξιοποίηση του οποίου θα αποτελέσει πόλο έλξης περαιτέρω επενδύσεων και πυλώνα ανάπτυξης και αναβάθμισης όλης της περιοχής, μια ανάκαμψη δυναμική που ο τόπος μας έχει αναμφίβολα ανάγκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση