Υπουργικό στην καρδιά του καλοκαιριού και οι άδειες υπουργών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 22:37 Υπουργικό στην καρδιά του καλοκαιριού και οι άδειες υπουργών

Την Τετάρτη συνεδριάζει (πάλι δια ζώσης) το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο του καλοκαιριού, αφού ακολουθεί ακόμα ένα προς τέλος Αυγούστου.

Θα είναι όμως το τελευταίο πριν κλείσει η Βουλή. Τα συγκεκριμένο Υπουργικό θα έχει περισσότερο σχέση με οικονομία, ανάπτυξη, καθώς και με ψηφιακή πολιτική, αφού ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρουσιάσει την τεχνική νοημοσύνη, αλλά θα γίνει και μια καταγραφή της έως τώρα ψηφιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά αρχίζουν οι θερινές άδειες των υπουργών. Η Βουλή κλείνει και οι υπουργοί είναι ελεύθεροι να καθορίσουν τις άδειές τους με την προϋπόθεση ότι θα αφήσουν αντικαταστάτη ασφαλείας στο πόστο τους.

Δεύτερη προϋπόθεση είναι να μην συμβεί κανένα φυσικό φαινόμενο, καμιά πυρκαγιά, κτλ. Ημερομηνία επιστροφής υπουργών δεν έχει τεθεί, αφού οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ήδη μαθαίνω ότι η πρώτη άδεια στου Μαξίμου είναι γεγονός. Ο κ. Σκέρτσος πήρε άδεια και τον αντικαθιστά ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Επιστρέφει ο κ. Σκέρτσος φεύγει ο κ. Γεραπετρίτης, κάπως έτσι θα γίνονται οι υπουργικές βάρδιες έως τις 28 Αυγούστου. Ημερομηνία που θα γίνει το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει της ΔΕΘ (και που ανοίγει και πάλι η Ολομέλεια της Βουλής).

Από το "Βηματοδότη"

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση