Μίλησε ανοιχτά ο Φάνης Σπανός για τη σεξουαλική παρενόχληση στην Περιφέρεια Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 09:57 Μίλησε ανοιχτά ο Φάνης Σπανός για τη σεξουαλική παρενόχληση στην Περιφέρεια Στερεάς

Είναι η πρώτη φορά που ο Περιφερειάρχης μιλά δημόσια για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης, που πρόσφατα αναστάτωσε την Περιφέρεια, και είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Αντιπεριφερειάχρη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα.

Ένα απρόοπτο περιστατικό χαρακτήρισε την εξαιρετική εκδήλωση της ΚΕΔΕ με θέμα «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο εργασίας» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (14/10), στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών των επισήμων, ζήτησε τον λόγο από το ακροατήριο μια γυναίκα για να ρωτήσει τον Περιφερειάρχη αν έχει γίνει γνώστης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο Φάνης Σπανός δεν απέφυγε την ερώτηση και έδωσε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε πρόσωπα και ιδιότητες, αφού όπως είπε μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση.

«Ναι, έχει υπάρξει περιστατικό. Μου καταγγέλθηκε από στενό συγγενή μιας νεαρής κοπέλας και αφορούσε έναν στενό μου συνεργάτη. Ελήφθη άμεσα η μέριμνα ώστε να σταματήσει το πρόσωπο αυτό να βρίσκεται στο περιβάλλον της Περιφέρειας. Δεν μπορώ φυσικά να αναφερθώ ονομαστικά, ούτε να δώσω χρονικούς και γεωγραφικούς προσδιορισμούς, καθώς δεν είναι αυτή η επιθυμία της κοπέλας. Προς τούτο εξάλλου, εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια δικαστική εξέλιξη. Και το αναφέρω σήμερα γιατί η πρόληψη είναι θέμα κανόνων και Παιδείας. Όμως και το πώς αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά είναι ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί εξίσου...», είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς.

Εξάλλου, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Φάνης Σπανός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η έμφυλη βία, από την πιο απλή μορφή μιας λεκτικής παρενόχλησης έως την άσκηση βίας και το φαινόμενο της γυναικοκτονίας, δεν είναι ένα “πρόβλημα των γυναικών”. Είναι μια βαθιά κοινωνική παθογένεια που μας αφορά όλους. Τα θύματα, τους θύτες, αλλά και όλους όσοι γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Και το φαινόμενο, παρότι παγκόσμιο, δεν πρόκειται να εξαλειφθεί ως δια μαγείας και συνολικά. Η εξάλειψη ξεκινά από το πώς λειτουργούμε εμείς στο άμεσο περιβάλλον μας, το σπίτι, τη δουλειά, τον κοινωνικό μας περίγυρο με βάση τις ανθρώπινες αξίες και τη συνείδησή μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση