Φάουλ της αντιπολίτευσης η απόφαση αλλαγής οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 16:31 Φάουλ της αντιπολίτευσης η απόφαση αλλαγής οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς

Έγγραφες διαμαρτυρίες και προσφυγή των συλλόγων υπαλλήλων.

Σοβαρό φάουλ των παρατάξεων της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου  Στερεάς Ελλάδας αποδείχθηκε η απόφαση προηγούμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, για τη διάσπαση των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Αυτό είχαν ζητήσει υπάλληλοι γεωπόνοι που είχαν εμφανιστεί τότε στην συνεδρίαση και έσπευσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μειοψηφίας να υιοθετήσουν και να υπερψηφίσουν το αίτημά τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όμως, εμφανίστηκαν οι πρόεδροι δύο συλλόγων υπαλλήλων της Φθιωτιδας και της Φωκίδας και ξεκαθάρισαν - σε συνέχεια των γραπτών τους διαμαρτυριών - ότι:

  • Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις για τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας χωρίς τη γνωμοδότηση των συλλόγων εργαζομένων της Περιφέρειας.
  • Δεν ήταν ενήμεροι οι περισσότεροι υπάλληλοι των ΔΑΟΚ για την κατάθεση τέτοιου αιτήματος των γεωπόνων.
  • Δεν ήταν σωστή τυπικά διαδικασία που τηρήθηκε για τη λήψη απόφασης.

Για τους λόγους αυτούς, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΠΕ Φθιώτιδας Μπάμπης Κασαράς χαρακτήρισε εσφαλμένη την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνισε ότι έχουν καταθέσει προσφυγή για να ακυρωθεί, ενώ αντίστοιχα τοποθετήθηκε η Βιβή Καστρίτη, πρόεδρος των εργαζομένων της Φωκίδας.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επεσήμανε με νόημα ότι «Γνωρίζαμε και είχαμε επισημάνει ότι είναι σοβαρό αυτοδιοικητικό σφάλμα, η προσπάθεια αλλαγής του Οργανισμού, λίγους μήνες πριν τις εκλογές και - το κυριότερο - χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων». Υπενθύμισε δε, ότι η Περιφερειακή αρχή είχε καταψηφίσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση