Το "Ευχαριστώ" του Δήμαρχου Λαμιέων στον Παναγιώτη Στασινό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 07:51 Το "Ευχαριστώ" του Δήμαρχου Λαμιέων στον Παναγιώτη Στασινό

Με αφορμή την επιστολή του Αντιδημάρχου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινού με την οποία παραδίδει την Αντιδημαρχία Υγείας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, του απέστειλε τη παρακάτω επιστολή.

Αγαπητέ Παναγιώτη

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σε ευχαριστήσω γιατί σε αυτό το όμορφο ταξίδι πορευτήκαμε μαζί, με ορόσημο την καθημερινότητα, τη διαφάνεια, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον έλεγχο και τη λογοδοσία και προσπαθήσαμε να διευρύνουμε τη λαϊκή συμμετοχή και εν γένει τη δημοκρατία και τη σύνθεση, την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μέσα σε αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε  να διευρύνουμε το δημόσιο λόγο και το κυριότερο να αναδείξουμε θεμελιώδη ζητήματα κυρίως στο επίπεδο της κοινωνικής συνοχής, βάζοντας προτεραιότητες, είτε αυτές αφορούν στους ευάλωτους πολίτες, είτε σε ζητήματα πιο δύσκολα, όπως είναι το κοινωνικό περιθώριο.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σε ευχαριστήσω για τον τρόπο με τον οποίο συνεργαστήκαμε, διατηρώντας τη διαφορετικότητα, αλλά και συνάμα τον αλληλοσεβασμό, με στόχο τη σύνθεση των απόψεων.

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να εμπεδωθεί η αποτελεσματικότητα αυτή, όμως πρόκειται για μια δημιουργική συμπόρευση, την οποία σε κάθε περίπτωση έχει ανάγκη ο τόπος μας, από την οποία και εκπορεύεται  ένα παράδειγμα συνεργασιών με στόχο τον πολίτη, τα προβλήματά του και την επίλυση τους.

Συμπορευτήκαμε σε αυτή τη κοινή πορεία, έχοντας να αντιμετωπίσουμε το πιο δύσκολο  θέμα που ανέκυψε στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, αυτό των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού, που απείλησε την κοινωνική συνοχή.

Σχεδιάσαμε παρεμβάσεις και προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε μέτρα, έτσι ώστε να δώσουμε «ανάσα» σε αυτούς που μας είχαν ανάγκη.

Δοκιμάσαμε τις αντοχές των δημοτικών υπηρεσιών, των εθελοντών, αλλά και συνολικότερα των ανθρώπων που μετέχουν στη δομή του Δήμου μας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία, κανείς από τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη δεν έμεινε χωρίς βοήθεια.

Βρήκαμε δρόμους και προχωρήσαμε, παρά το γεγονός ότι  η αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα, δεν είχε τέτοιου είδους εμπειρίες.

Αυτό όμως είναι και το θετικό πρόσημο τέτοιων πρωτοβουλιών.

Θα μπορούσα να εξιστορώ αρκετά σημεία και γεγονότα τα οποία παραμένουν και είναι αδιάψευστα και τα οποία μπορεί να τα πετυχαίνει κάποιος, όταν συνεργάζεται ουσιαστικά και με συγκεκριμένους στόχους.

Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ πως η συνεργασία μας ήταν ένα «πείραμα» που έχει θετικό πρόσημο και διέψευσε όσους την ήθελαν ευκαιριακή και μόνο.

Είμαι βέβαιος πως οι δρόμοι μας στην αυτοδιοίκηση θα συναντηθούν στην πράξη, εκεί δηλαδή που μας έχουν ανάγκη οι πολίτες, εκεί που μας έχουν ανάγκη οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Είμαι βέβαιος ότι θα συναντηθούμε εκ νέου, αφού  τα ίδια τα προβλήματα του τόπου μας,  μας καλούν και μας δείχνουν το δρόμο.

Για μας, τη δημοτική αρχή, αυτό το ταξίδι, αυτή η προσπάθεια είναι ορόσημο και είναι από κείνα τα σημεία και στοιχεία, τα οποία διεκδικούμε να συνεχίσουμε.

Άλλωστε τόσο σε εμάς όσο και σε  όλα τα μέλη του δημοτικού μας συμβουλίου, τα μεγάλα ζητήματα του τόπου είναι τα μοναδικά που μας επιβάλλουν τη σύνθεση, για την εξυπηρέτηση των ίδιων των πολιτών, με ρεαλιστικές προτάσεις.

Και πάλι θέλω να σε ευχαριστήσω για τη βοήθειά σου σε αυτή τη κοινή πορεία και  εσένα προσωπικά, αλλά και τους ανθρώπους του συνδυασμού σου, άσχετα αν εκφράζονταν ή όχι στο δημοτικό συμβούλιο.

Σου εύχομαι Καλή Δύναμη στη συνέχεια!

Φιλικά

Θύμιος Καραΐσκος
 Δήμαρχος Λαμιέων

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση