Βασιλική Λάζου: Η αγροτιά πρέπει να ξαναμπεί στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 12:30 Βασιλική Λάζου: Η αγροτιά πρέπει να ξαναμπεί στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου μας

Περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Βασιλικής Λάζου στην περιοχή του Δομοκού.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Βασιλική Λάζου πραγματοποίησε περιοδεία στο Νέο Μοναστήρι και το Δομοκό. Συνομίλησε με κατοίκους για τα ζητήματα της περιοχής και παρουσίασε τις βασικές θέσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καθώς αποτελούν κατεξοχήν αγροτικές περιοχές δόθηκε βάση στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου καθώς και στα μέτρα στήριξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες.

Οι αγροτικές επιχειρήσεις δεν αντέχουν την έκρηξη της ακρίβειας στην ενέργεια, τα καύσιμα, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τα αγροεφόδια και είναι αντιμέτωπες με τη φτωχοποίηση και το λουκέτο, ενώ ταυτόχρονα ο Έλληνας καταναλωτής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που δεν του επιτρέπει να βγάζει τον μήνα.

Τέθηκαν επιπρόσθετα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η επέκταση του ανατολικού αγωγού ύδρευσης και η δημιουργία κλειστού δικτύου καθώς και η χωροθέτηση και αδειοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων. 

Αυτό που προτείνουμε, ως ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., είναι η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος, η μη καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, η αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικών χεριών, η αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ, η κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος, η διμερής χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ και η αναβάθμιση του, η δημιουργία ολιστικού πλαισίου διαχείρισης των αγροτικών χρεών με προστασία της αγροτικής γης και της α` κατοικίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση