Βασιλική Λάζου: Να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 14:55 Βασιλική Λάζου: Να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

Διαβάστε δελτίο τύπου της υποψήφιας Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. Βασιλικής Λάζου.

Ήταν πράγματι ένας μοναδικός εορτασμός εκατοντάδων δημοτών για να τιμήσουμε έναν ήρωα. Το δικό μας ήρωα. Τον Αθανάσιο Διάκο, τον αγωνιστή της λευτεριάς που είχε όλα τα συστατικά του ανθρώπου πρότυπου και ξεχώρισε για τη συμπεριφορά και τη δράση του. 

Γιατί ο Διάκος συμβολίζει την τιμή και την αξιοπρέπεια, την άρνηση οποιουδήποτε συμβιβασμού, το διαρκή αγώνα μέχρι εσχάτων για να λάβουν ουσιαστικό νόημα η λευτεριά, η δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία. 

Έννοιες που έχουν βαθύ αποτύπωμα στον τόπο μας με το ιστορικό τρίγωνο «Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος», να αποτελεί κομβικό σημείο διαχρονικής συνάντησης των αγώνων των Ελλήνων. Ο Διάκος και ο Λεωνίδας μπορεί να απέχουν αιώνες αλλά τους ενώνουν κοινά ιδανικά, κοινοί αγώνες και η κοινή θυσία. Ενώ, στην Αλαμάνα έστελνε περήφανο χαιρετισμό ο Γοργοπόταμος. 

Δέσμευση μου, ως υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., είναι να παλέψω ώστε να γίνει πράξη το διαχρονικό αίτημα του λαού της Φθιώτιδας: να κάνω ότι μπορώ για την ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση