Βασιλική Λάζου: "Επιτέλους, να αξιοποιήσουμε τον ιαματικό πλούτο προς όφελος του τόπου"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 20:06 Βασιλική Λάζου: "Επιτέλους, να αξιοποιήσουμε τον ιαματικό πλούτο προς όφελος του τόπου"

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου της υποψήφιας Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ Βασιλικής Λάζου.

Με αφορμή την επίσκεψη μου στα Καμένα Βούρλα, το τουριστικό θέρετρο της Φθιώτιδας το οποίο έκανε για δεκαετίες γνωστή την περιοχή μας τόσο για τις όμορφες παραλίες του που πρωταγωνιστούσαν στις παλιές ελληνικές ταινίες, όσο και για τις ιαματικές του πηγές που το καθιέρωσαν ως ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αγωνία μου.

Αγωνία, για τον τρόπο που η Πολιτεία και το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχουν παραχωρηθεί οι Ιαματικές μας Πηγές εδώ και μια δεκαετία, κλείνουν τα μάτια στους ανεκμετάλλευτους πλουτοπαραγωγικους πόρους, όχι μόνο της Λουτρόπολης και του Κονιαβίτη αλλά και στις Θερμοπύλες και στο Πλατύστομο. Αναφορικά με την πρόσφατη μακροχρόνια μίσθωση στα Καμένα Βούρλα, μετά το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ στον οποίο συμμετείχε μόνο ένας επενδυτής, αναμένουμε από την μισθώτρια κοινοπραξία να προχωρήσει στην αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», όπως επίσης και του εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία, καθώς και στις υπόλοιπες συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ο ιαματικός μας πλούτος που βρίσκεται στα όρια τριών Δήμων της Φθιώτιδας - Καμένων Βούρλων, Λαμιέων και Μακρακώμης - σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος και την πλούσια πολιτιστική και ιστορική μας παράδοση αποτελούν τα σπουδαιότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας και μπορεί να τον αναδείξουν ως προορισμό τουρισμού υγείας, ευεξίας και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού όλων των εποχών με πολλαπλά οφέλη.

Είναι, παράλληλα, περιοχές στις οποίες βρίσκονται υπόγεια νερά υψηλής θερμοκρασίας, τα λεγόμενα γεωθερμικά πεδία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζεστάνουν γειτονικά χωριά και πόλεις, αλλά και να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Την ώρα που ο θεραπευτικός τουρισμός, έχει πανευρωπαϊκά μετατραπεί σε στάση ζωής, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις όπου παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση επιστροφής σε φυσικά θεραπευτικά μέσα, εμείς στον τόπο συνεχίζουμε να βλέπουμε το νερό των Πηγών να χάνεται ανεκμετάλλευτο και την Πολιτεία να παρακολουθεί περιχαρακωμένη στις γραφειοκρατικές της αγκυλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. υπερασπίζεται το βιώσιμο τουρισμό σε βιώσιμους προορισμούς, με το μοντέλο που προτείνουμε να ικανοποιεί τους καταναλωτές- τουρίστες, να στηρίζει βιώσιμες και πράσινες επιχειρήσεις, με ικανοποιητικά εισοδήματα και «καλές» θέσεις εργασίας, για την ευημερία και την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες, με προστασία και διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας για τις μελλοντικές γενιές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση