Σταϊκούρας: Στη Β’ φάση και τα 5 σχήματα για το διαγωνισμό του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 08:57 Σταϊκούρας: Στη Β’ φάση και τα 5 σχήματα για το διαγωνισμό του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλου και επέκταση - ανακατασκευή των Μεγάρων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα…

Η έγκριση του πρακτικού διενέργειας της πρώτης φάσης και τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με τη μέθοδο ΣΔΙΤ την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και στον Βόλο, νέα πτέρυγα στην Καρδίτσα και ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου στα Τρίκαλα, ήταν από τα πρώτα πράγματα που ανακοίνωσε ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πλέον, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

«Προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η συνεχής βελτίωση των υποδομών της χώρας, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας που παρακολουθεί βήμα βήμα τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 59,91 εκατ. ευρώ, με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις: την Α΄ Φάση, που ολοκληρώθηκε, και τη Β΄ φάση, η οποία διακρίνεται στο Στάδιο Β.Ι (ανταγωνιστικός διάλογος που ξεκινά) και στο Στάδιο Β.ΙΙ (υποβολή δεσμευτικών προσφορών όπου θα αναδειχθεί και ο ανάδοχος του έργου).

Υπενθυμίζεται πως το έργο, σε ό, τι αφορά τη Λαμία, περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας σε έκταση 15.000m² εντός του πρώην στρατοπέδου «Τσαλτάκη», όπου θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής, εξασφαλίζοντας μάλιστα τη δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

Στο έργο επίσης περιλαμβάνεται η διαχείριση και συντήρηση των κτιρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση