ΠΑΣΟΚ: Καμία διαγραφή για όσους εντάχθηκαν σε άλλα ψηφοδέλτια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 17:31 ΠΑΣΟΚ: Καμία διαγραφή για όσους εντάχθηκαν σε άλλα ψηφοδέλτια

Ξεκάθαρη η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Πολλά ακούστηκαν την προηγούμενη περίοδο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που εντάχθηκαν σε “κόντρα” δημοτικά ή περιφερειακά ψηφοδέλτια. Μέχρι και οι εισηγήσεις για διαγραφές ανακοινώθηκαν ως διαγραφές… τελεία και παύλα! Στην πραγματικότητα, όμως, κανείς δεν διαγράφεται από μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΔΕΚΑΠ πήρε τελικά την απόφαση να μην προχωρήσει σε διαγραφές, αλλά σε εκπτώσεις από κομματικά όργανα. Ξεκαθάρισε συγκεκριμένα ότι όποιος ενταχθεί σε άλλο ψηφοδέλτιο, «τότε με την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του θα εκπέσει της ιδιότητας του μέλους  του οργάνου στο οποίο είχε εκλεγεί και θα αντικατασταθεί από αναπληρωματικό μέλος».

Απόφαση που φαίνεται να υπηρετεί την ανάγκη του κόμματος να συγκρατήσει και να προσθέσει δυνάμεις σε αυτή τη συγκυρία και πάντως όχι να αρχίσει τις… αφαιρέσεις.

Άλλωστε, το πραγματικό πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι τα στελέχη που εντάχθηκαν σε άλλα ψηφοδέλτια. Είναι εκείνα που πούλαγαν κομματικό πατριωτισμό και όταν ήρθε η ώρα αρνήθηκαν να ενταχθούν στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Λουκά Αποστολίδη και σε άλλα δημοτικά ψηφοδέλτια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση