Όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας είδε πρώτη φορά τον Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 08:56 Όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας είδε πρώτη φορά τον Μίκη Θεοδωράκη

Στη συναυλία του ΚΚΕ για το αντιδικτατορικό τραγούδι, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη μας, θα δώσει το παρών ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βηματοδότη" ο Γραμματέας του ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη μεγάλη εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία. Όχι μόνο γιατί η πόλη του θα υποδεχτεί μεγάλους ερμηνευτές όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Τσακνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης οι οποίοι θα ερμηνεύσουν ξεχωριστά τραγούδια σε ενορχήστρωση Γιάννη Παπαζαχαριάκη, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο.

Γιατί εκεί, στη Λαμία στο Δημοτικό Θέατρο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, 10 χρονών, είδε για πρώτη φορά τον Μίκη Θεοδωράκη σε συναυλία που είχε διοργανώσει η Νεολαία Λαμπράκη.

Ο ίδιος έχει πει: «θυμάμαι το θέατρο να είναι ζωσμένο από την Αστυνομία και τους χαφιέδες να καταγράφουν τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν, ιδιαίτερα τους «Λαμπράκηδες» που φορούσαν στο πέτο το σηματάκι με το «Ζ» το οποίο συμβόλιζε ότι ο Λαμπράκης ΖΕΙ! Εκεί είδα για πρώτη φορά τον Μίκη να διευθύνει την ορχήστρα του μ’ εκείνα τα τεράστια χέρια να υψώνονται και ένα παράστημα που φάνταζε στα παιδικά μου μάτια δυσθεώρητο. Να διευθύνει κομμάτια από τον «Επιτάφιο», τη «Ρωμιοσύνη», την «Όμορφη πόλη», τη «Γειτονιά των αγγέλων» με τις εμβληματικές φωνές του Μπιθικώτση, της Φαραντούρη και άλλων και το θέατρο να σείεται από τα χειροκροτήματα και την ψυχική ανάταση που σκορπούσαν οι μελωδίες του Μίκη».

(Στην επόμενη φωτογραφία το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας τη δεκαετία του '60)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση