Γιατί παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 14:34 Γιατί παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης...

Σαν έτοιμος από καιρό (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή) ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εισήλθε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανά χείρας. 

Το είχε αποφασίσει, όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα το είχε ανακοινώσει τότε και στον Πρωθυπουργό. Μάλιστα πριν από τις εκλογές, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε ειπωθεί και είχε γραφτεί ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε πρόταση από μεγάλη επιχείρηση στον τομέα της Ναυτιλίας, αλλά ήρθαν οι εκλογές και τοποθετήθηκε υπουργός Ναυτιλίας (θέση από την οποία παραιτήθηκε λόγω ατυχούς δηλώσεως).

Από τότε όμως που παραιτήθηκε από υπουργός φαίνεται πως το ζήτημα της παραίτησής του και από βουλευτής άρχισε να το ξανασκέφτεται…

«Ξέρεις σκοπεύω να παραιτηθώ», είπε στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως ούτε αυτός έδειξε έκπληξη. Ο Πρωθυπουργός ως όφειλε τον ρώτησε βεβαίως τυπικά γιατί θέλει να παραιτηθεί με τον κ. Βαρβιτσιώτη να απαντά, πως θέλει να εργαστεί, στον ιδιωτικό τομέα (σε τομέα της Ναυτιλίας), ύστερα από τόσα χρόνια στην πολιτική.

Ωστόσο μια απορία υπήρξε μέσα στην αίθουσα: «Μήπως νομίζουν ότι παραιτούμαι, επειδή δεν θέλω να ψηφίσω το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», είπε στον Πρωθυπουργό για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως: «Θα ψήφιζα το νομοσχέδιο του γάμου των ομοφύλων, να το ξέρουν όλοι».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο timing που επέλεξε να ανακοινώσει την παραίτησή του: «Η περίοδος αυτή και για το κόμμα και για την κυβέρνηση είναι πολύ ήρεμη και θεώρησα ότι με αυτήν την συγκυρία μπορεί κάποιος να φύγει από την πολιτική», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όχι μόνον τον ευχαρίστησε αλλά, όπως του είπε, προθυμοποιήθηκε να γράψει ο ίδιος την ανακοίνωση, ώστε να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε ερμηνείες: «Στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει. Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000», είπε και εκεί οι δρόμοι τους χώρισαν, πολιτικά όμως σίγουρα δεν πρόκειται να χαθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση