Πεζοπορία στη Μενδενίτσα και γιορτή στην Παναγία πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενδενίτσας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 10:30 Πεζοπορία στη Μενδενίτσα και γιορτή στην Παναγία πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενδενίτσας (ΦΩΤΟ)

Μια υπέροχη μέρα για περίπατο στη φύση! Αυτό ένιωσαν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενδενίτσας μαζί με τους ΠΡΟΒΟμάστορες την περασμένη Κυριακή 30-4-2023, παραμονή πρωτομαγιάς.

Το δελτίο τύπου:

Το δάσος μας, ένα από τα πιο όμορφα και πλούσια σε βιοποικιλότητα της περιοχής, αποδεικνύει ότι προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. 

Ο καιρός ήταν ιδανικός για πεζοπορία και η διάθεση των εκδρομέων ήταν εξαιρετική! Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη βόλτα, τη φύση, τη συντροφιά και τα κεράσματα στη μικρή γιορτή που στήθηκε στην Παναγία Μενδενίτσας.

Πιο συγκεκριμένα περπατήσαμε 2,5 πανέμορφα χιλιόμετρα μέσα στο δάσος, επισκεφτήκαμε το πέτρινο γεφύρι του υδραγωγείου και καταλήξαμε στη Παναγία Μενδενίτσας (Παλαιομονάστηρο) όπου έγινε μια μικρή γιορτή.

Δείτε φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ της εκδήλωσης στο Facebook: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενδενίτσας

Για τους περισσότερους, που δεν γνώριζαν, ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη το εντυπωσιακό υπεραιωνόβιο πέτρινο γεφύρι του ιστορικού υδραγωγείου Μενδενίτσας, κρυμμένο μέσα στο δάσος. Πλέον υπάρχουν πινακίδες και σήμανση του μονοπατιού για να το ανακαλύψουν ακόμα περισσότεροι. Θα συμπεριληφθεί φυσικά και στον ενημερωτικό πίνακα για περιπάτους μέσα και γύρω από το χωριό, που σκοπεύει ο Σύλλογος να τοποθετήσει στη πλατεία.

Η αθρόα συμμετοχή πάνω από 100 ατόμων  στην εκδήλωση ήταν μια επιβεβαίωση του ρόλου που παίζουν οι πολιτιστικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι στη διάδοση της αγάπης για το βουνό και τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για αυτή την αξέχαστη εμπειρία, και κυρίως στα ενθουσιώδη Μενδενιτσιοτόπουλα και στους μικρούς μαθητές του  Δημοτικού Σχολείου Καινουρίου, οι οποίοι αποδείχτηκαν εξαιρετικοί πεζοπόροι!

Ιδιαίτερα ευχαριστήρια θέλει να εκφράσει το ΔΣ του Συλλόγου στα παλικάρια μας Σπύρο Αντερριώτη, Άγγελο & Κώστα Βλάση και Θανάση Σιδέρη, στα… γεροντοπαλίκαρα Χρήστο Γιαννόπουλο και Κώστα Ξενικό καθώς και στην Αρετή Μαλιγιάννη και Ζάρκο Κούτση από τους ΠΡΟΒΟμάστορες που συνέβαλλαν στον καθαρισμό και την σήμανση του μονοπατιού. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια επίσης στους Τέλιο Αλεξίου, Παναγιώτα Βλάχου, Μαρούλα Βλάχου, Θανάση Βουρλιά, Λίνα & Τάκη Γαλατά, Αλέκο Καναβίτσα, Κατερίνα Καραχάλιου, Δέσποινα Κοτσαμπά και Ποτοεισαγωγική Ε.Π.Ε. που προσέφεραν φαγητά και ποτά για το γλέντι.

Έχουν γίνει συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί η χάραξη ενός πεζοπορικού μονοπατιού που θα οδηγεί από Μενδενίτσα στη Σουβάλα (τμήμα του ήταν το μονοπάτι της πεζοπορίας). Το μονοπάτι αυτό σχεδιάζεται στο άμεσο μέλλον να ανοιχθεί, να καθαριστεί και να σημανθεί με εθελοντική εργασία, την οποία προσφέρουν με μεγάλη χαρά και ζήλο όλα αυτοί οι άνθρωποι που αγαπάνε τη Μενδενίτσα, προκαλώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό.

Η δράση ήταν η πρώτη από πλήθος εκδηλώσεων που δυναμικά προγραμματίζει ο Σύλλογος για το φετινό καλοκαίρι. Ο Αύγουστος προσμένουμε να είναι γεμάτος δραστηριότητες, όπως πέρσι και ακόμα περισσότερο!

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενδενίτσας
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενδενίτσας
Instagram: Πολιτιστικος Εξωραΐστικός Σύλλογος Μενδενίτσας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση