Μια ιδιαίτερη ματιά στο έργο του Θουκυδίδη από τον συγγραφέα και ψυχαναλυτή Χάρη Μωρίκη (Φώτο - Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 08:55 Μια ιδιαίτερη ματιά στο έργο του Θουκυδίδη από τον συγγραφέα και ψυχαναλυτή Χάρη Μωρίκη (Φώτο - Βίντεο)

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας και τις Εκδόσεις Αρμός παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Χάρη Μωρίκη «Η καταστροφικότητα στην καρδιά της ανθρώπινης φύσεως», την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος».

Στο βιβλίο, ο Χάρης Μωρίκης προσεγγίζει το έργο του Θουκυδίδη και την ξεχωριστή του ικανότητα να αναλύει και να αποτυπώνει την ανθρώπινη συμπεριφορά από την οπτική του ψυχαναλυτή.

Για το βιβλίο παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις η κα Μόρφω Ρουποτιά, Φιλόλογος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Λαμιέων και η Δρ. Έφη Παπαευθυμίου, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος. Ο ίδιος ο συγγραφέας Δρ Χάρης Μωρίκης μάς έκανε μια πολύ κατατοπιστική παρουσίαση της προσέγγισής του στο θέμα του βιβλίου.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την εκδήλωση και φωτογραφίες:

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση