Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Ποδαρικό με καλή εμφάνιση αλλά ήττα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 19:12 Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Ποδαρικό με καλή εμφάνιση αλλά ήττα

Είχε τις ευκαιρίες της η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στην έδρα της…

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, η Λαμία, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 0-2.

Για μία ακόμη φορά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν κλείστηκε απέναντι στον αντίπαλο της διεκδικώντας βαθμό ή βαθμούς ψάχνοντας συγχρόνως και την πρώτη της εντός έδρας νίκη.

Η Λαμία που κατέβηκε αποφασισμένη να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον μεγάλο της αντίπαλο, με Τζανετόπουλο και Γκόλεμιτς στο κέντρο της άμυνας και τον Σκόνδρα να ξαναβρίσκει τη θέση του δεξιά, ενώ αριστερά ήταν ο Σαραμαντάς.

Μπροστά τους ήταν ο Τζανδάρης με τον Μπεχαράνο και πιο μπροστά ο Νούνιες, ενώ στα πλάγια της επίθεσης ήταν οι Ρόμανιτς και Ελευθεριάδης με κορυφή τον Αραμπούλι.

Οι φάσεις

Μόλις στο 2ο λεπτό η Λαμία απείλησε την εστία της ΑΕΚ, όταν ο Νούνιες έκλεψε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και σούταρε προς την εστία του Τσιντώτα που απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η ευκαιρία του Νούνιες:

Μέχρι και το 28ο λεπτό οι ομάδες προσπάθησαν για το γκολ με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση για ανάπτυξη από όλα τα σημεία απέναντι σε μια πολύ καλά διαβασμένη Λαμία που είχε το δικό της λόγο στο ματς.

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ από στημένη μπάλα και συγκεκριμένα ένα κόρνερ του Μάνταλου. Ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έβγαλε αρχικά τη δύσκολη σέντρα, όμως δεν μπόρεσε να τη διώξει μακριά προ του Γκαρσία που αμέσως όταν έγινε κάτοχός της σούταρε συρτά στη γωνία του Σαράνοφ που δεν είχε καθόλου οπτικό πεδίο (0-1). Ένα εύκολο γκολ που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με βάση και την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που είχαν δείξει μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι.

Το γκολ του Γκαρσία:

Η Λαμία που απάντησε με δύο κλασικές ευκαιρίες στο διάστημα 43’-44’. Αρχικά στο γύρισμα του Σαραμαντά, όταν ο Ελευθεριάδης βρέθηκε μερικά εκατοστά πιο μπροστά από την μπάλα και με τον Τσιντώτα εκτεθειμένο από την άμυνά του που έδιωξε τελικά σε κόρνερ.

Από το κόρνερ του Μπεχαράνο, η μπάλα έφτασε στον Τζανδάρη που σούταρε για να αποκρούσει άθελά του ο Ελευθεριάδης και στη συνέχεια ο Λε Ταλέκ σε μια φάση που η Λαμία άγγιξε το γκολ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Τζανδάρη:

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο μέρος με ευκαιρία του Τζανδάρη μετά από κόρνερ του Μπεχαράνο και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Σκηνικό που επαναλήφθηκε στο 55’ από φάουλ αυτή τη φορά του Βολιβιανού και προσπάθεια τελική του Νούνιες.

Στο 63’ μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ με τον Αμραμπάτ να μην μπορεί να νικήσει τον Σαράνοφ από πλάγια θέση, όπως και ο Μάνδαλος ένα λεπτό αργότερα μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια και πλασέ στην κίνηση.

Σε αυτό το λεπτό ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλησε να δώσει περισσότερο επιθετική πνοή στην ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ταιρόν στη θέση του Τζανδάρη. Ο Ισπανός πήγε στη θέση του Νούνιες και ο τελευταίος πήγε δίπλα στον Μπεχαράνο.

Αμέσως η Λαμία έχασε κλασική ευκαιρία με τον Αραμπούλι. Ήταν το 67’ όταν ο Ταιρόν κατέβασε μια μπαλιά έξω από την περιοχή, ο Ελευθεριάδης μπήκε στη φάση σουτάροντας με την μπάλα να καταλήγει στον αμαρκάριστο Αραμπούλι. Εκείνος από πλάγια θέση δεξιά πλάσαρε στην απέναντι γωνία άστοχα όμως. Η πίεση της Λαμίας συνεχίστηκε για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι ο Γιαννίκης να ξεκινήσει αλλαγές και να κόψει το ρυθμό των γηπεδούχων.

Η μεγάλη ευκαιρία του Αραμπούλι:

Στο 76’ όμως οι γηπεδούχοι θα έχουν και νέα κλασική ευκαιρία από ένα γέμισμα του Σαράνοφ, ο Αραμπούλι θα πάρει την κεφαλιά πάσα για τον Ελευθεριάδη που θα βγει στην αντεπίθεση από δεξιά. Ζύγισε ο τελευταίος τη σέντρα που έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Ταιρόν εκείνος άργησε και ο Τσιντώτας του έκλεισε το πεδίο, ενώ  τελικά η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Ισπανό που σούταρε άστοχα άουτ.

Βλέποντας την ΑΕΚ να μη βγάζει εύκολα την μπάλα από την άμυνά της ο Γρηγορίου θέλησε να ρισκάρει βάζοντας στο παιχνίδι δύο επιθετικούς, τον Τσούκαλο, αλλά και τον Καραμάνο (στις θέσεις τον Νούνιες και Αραμπούλι) που επέστρεψε μετά τον δίμηνο τραυματισμό του γυρίζοντας σε ένα 4-4-2, που γινόταν και 4-3-3 προκειμένου να γεμίσει η αντίπαλη περιοχή.

Από το πουθενά όμως ήρθε το 0-2. Από λάθος στη μεσαία γραμμή ο Άμραμπαντ έφυγε μόνος στην επίθεση, γύρισε στο Γέβτιτς να τελειώσει τη φάση, όμως ο Σαράνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά. Όμως η τύχη αυτή τη φορά χαμογέλασε στην ΑΕΚ και η μπάλα στρώθηεκ και πάλι στον Μαροκινό που σκόραρε (0-2).

Το γκολ του Άμραμπαντ:

Με όλη τη Λαμία μπροστά η ΑΕΚ είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ με τους Γέβτιτς και Χατζησαφί πριν την ολοκλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού.

Την πρώτη τους νίκη για το 2022 όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ και ο προπονητής τους, την αφιέρωσαν στη μνήμη του μεγάλου Στέλιου Σεραφείδη...

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (63’ Ταιρόν), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82’ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82’ Καραμάνος)

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, , Μανουσάκης, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Τρούμπουλος, Βλαχομήτρος

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): τσιντώτας, Μοχαμαντί, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ (71’ Σιμόες), Μάνταλος (86’ Χατζισαφί), Αμραμπάτ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71’ Γέβτιτς).

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Λάτσι, Σάκχοφ, Αραούχο, Κοσίδης, Γιούσης.

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Γεώργιος Χριστάκογλου, Ηλίας Κωνσταντίνου

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Όλο το παιχνίδι που ξεκίνησε με 1' σιγή για το χαμό του Στ. Σεραφείδη και του πρώην Προέδρου του Δικεφάλου Κ. Γενεράκη:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση