Λαμία – Βέροια 1-1: Ο Μπεχαράνο σφράγισε την παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 08:43 Λαμία – Βέροια 1-1: Ο Μπεχαράνο σφράγισε την παραμονή

Ισοπαλία που σήμαινε παραμονή. Πραγματικό ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ και να διεκδικούν εκείνοι το χρυσό γκολ…

Η Λαμία θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στη Super League. Μπορεί η Βέροια να μην της επέτρεψε να κλείσει τη χρονιά με νίκη, όμως και το 1-1 ήταν αρκετό για να της επιτρέψει να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα γρήγορο και δυνατό παιχνίδι παρά το γεγονός ότι έφτασαν να αγωνίζονται στις 18 Ιουνίου!

Το παιχνίδι και η παραμονή κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ωστόσο το ισόπαλο 1-1 ήταν δίκαιο και με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα η Λαμία παρέμεινε δίκαια στην κατηγορία.

Η Βέροια, που μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ (λάθος του διαιτητή) και πίεσε για το δεύτερο, όμως η Λαμία αυτή τη φορά ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και έφτασε εκείνη στο γκολ.

Η διοργανώτρια πάντως θα πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα των μπαράζ και να σταματήσει εδώ…

Το σύστημα

Η Λαμία ξεκίνησε με 3-5-2 με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Σιμόν στα στόπερ, τον Προβυδάκη δεξιό μπακ-χαφ, τον Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Νουύνιες στον άξονα και τους Καραμάνο – Μανούσο στην επίθεση.

Δύο οι αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με τον Προβυδάκη αντί του Σαραμαντά και τον Νούνιες αντί του Ταιρόν, στις αντίστοιχες θέσεις.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα η Λαμία βρέθηκε στην επίθεση, δείχνοντας με απόλυτο τρόπο ότι θα κυνηγούσε όχι οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα τη βόλευε αλλά τη νίκη.

 Έτσι μια σέντρα του Προβυδάκη στα 17 δευτερόλεπτα, μόλις δε τη βρήκε με το κεφάλι ο Μανούσος απέναντι από τον Παπαδόπουλο.

Ακολούθησε ένα δυνατό έως νευρικό παιχνίδι με δυνατά μαρκαρίσματα με τη Λαμία να είναι καλύτερη χωρίς όμως να βγει κάποια φάση.

Η Βέροια ανησύχησε τους γηπεδούχους στο 20’ από κλέψιμο του Μούργου και μεταβίβαση στα πλάγια στον Πεταυράκη που επιχείρησε να βρει στην καρδιά της Λαμιώτικης άμυνας επιθετικό, όμως ο Αντέτζο έβαλε σωτήρια την προβολή κι απομάκρυνε.

Στο 27’ η Βέροια βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα. Από λάθος των διαιτητών που αντί να δείξουν άουτ έδωσαν κόρνερ, η «Βασίλισσα» σκόραρε. Το εκτέλεσε ο Κάτσε και Γιακουμάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1. Και στη φάση του κόρνερ οι διαιτητές δεν είδαν το καθαρό σπρώξιμο πάνω στον Αντέτζο που είχε την πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι!

Το γκολ του Γιακουμάκη:

Το χειρότερο δεν ήταν το γεγονός ότι οι αντίπαλοι πήραν το προβάδισμα αλλά η κακή ψυχολογία των παικτών της Λαμίας, που σε ένα ακόμη παιχνίδι είδαν από το πουθενά να είναι πίσω στο σκορ.

Ευτυχώς οι παίκτες της Λαμίας κράτησαν την ψυχραιμία τους και στο 43’ απείλησαν με φοβερό σουτ του Τζανδάρη, ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Καραμάνου, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά το κόρνερ, ένα σουτ του Μαρτίνεθ έφυγε άουτ.

Με μία αλλαγή για κάθε ομάδα ξεκίνησε το β’ μέρος. Αναγκαστική για τη Βέροια καθώς στη θέση του Μαραγκού πέρασε ο Σκόνδρας, ενώ ο Φέστα πέρασε στο παιχνίδι τον Σαραμαντά και έβγαλε τον Προβυδάκη. Αυτό σήμαινε αλλαγές σε πρόσωπα στις γραμμές, καθώς ο Σαραμαντάς πήγε στη θέση του Μαρτίνεθ, ο τελευταίος στη θέση του Σιμόν και ο Ισπανός στη φυσική του θέση του δεξίου μπακ – χαφ.

Η Βέροια ωστόσο ήταν η ομάδα που έχασε μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα δευτερόλεπτα., καθώς οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από τα αριστερά με τον Γαβριηλίδη και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τέσσερις παίκτες στη Λαμία σε αυτή την πλευρά ο Φοφανά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά μπερδεύτηκε και σούταρε άουτ.

Ο Φοφανά που έκανε ένα ακόμη σουτ στο 52’ στην κόντρα που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι ύστερα από κόρνερ της Λαμίας. Μπλόκαρε όμως εύκολα ο Σαράνοφ.

Μια κούρσα του Σαραμαντά από αριστερά, άδειασε τρεις αμυντικούς και σούταρε, βρήκε σε αμυντικό και έφυγε παράλληλα κόρνερ καθώς δύο παίκτες της Λαμίας δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της. Ακολούθησε ένα ακόμη κόρνερ για τη Λαμία χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μέσα σε πέντε λεπτά η Λαμία κέρδισε πέντε κόρνερ δείγμα της πίεσης που είχε μεταφερθεί έξω από τα καρέ του Παπαδόπουλου. Χαρακτηριστικά η Βέροια έβγαλε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή στο 61’!

Η πίεση της Λαμίας στο 72’ έφερε μεγάλη ευκαιρία με τον Μανούσο να κλέβει την μπάλα από τον τερματοφύλακα, έφυγε όμως λίγο πλάγια και όταν προσπάθησε να πασάρει στον Νούνιες, τερματοφύλακας και αμυντικοί έδιωξαν τον κίνδυνο.

Στο 74’ διπλή αλλαγή της Λαμίας με Νούνιες και Καραμάνο εκτός – είχαν χτυπήσει στο κεφάλι νωρίτερα και οι δύο – με Ταιρόν και Μπανγκουρά στις θέσεις τους.

Και ενώ ο Δερμιτζάκης έβαζε όποιον επιθετικό είχε στη διάθεσή στο 77’ ήρθε ο Μπεχαράνο να βάλει ένα υπέροχο γκολ στο 78’. Ήταν η σέντρα του Σαραμαντά που έδιωξαν άτσαλα οι αμυντικοί, ο Παπαδόπουλος έδιωξε με γροθιές και ο Μπεχαράνο στην κίνηση με έξοχο σουτ – πλασέ την έστειλε στα δίχτυα (1-1).

Η γκολάρα του Μπεχαράνο:

Στο 81’ ο Βολιβιανός που είχε σκοράρει και στη Βέροια, έδωσε τη θέση του στον Γκέντσογλου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους.

Τα επόμενα λεπτά ήταν προδιαγεγραμμένα. Η Λαμία σε θέση άμυνας και με το Ρόμανιτς ξεχασμένο στον πάγκο και οι φιλοξενούμενοι με όποιον τρόπο έβρισκαν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή του Σαράνοφ.

Ένα σουτ του Μανούσου στο 92’ και μια αλλαγή στο 95’ (!) του Αραμπούλι στη θέση του Μανούσου έγραψαν τον επίλογο στο 96’.22’’.

Με αυτό το 1-1 η Λαμία απέκτησε το δικαίωμα να παίξει για 6η σερί χρονιά στη Super League. Από την επόμενη μέρα βέβαια όλοι πρέπει να δουν την επόμενη χρονιά με διαφορετικό μάτι και σκέψη.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης (46’ Σαραμαντάς), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (74’ Ταιρόν), Μανούσος, Καραμάνος (74’ Μπανγκουρά), Άνχελ Μαρτίνες, Σιμόν, Μπεχαράνο (81’ Γκέντσογλου).

 Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Αραμπούλι, Ελευθεριάδης, Ρόμανιτς, Μαζουλουξής

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μαραγκός (λ.τρ. Σκόνδρας), Μπουκουβάλας,  Πεταυράκης, Γαβριηλίδης (77’ Οικονόμου), Κάτσε, Φοφανά (64’ Κουατένγκ), Μούργος (77’ Καπνίδης), Πασάς, Γιακουμάκης, Δημόπουλος.

Στον πάγκο, Τσιμόπουλος, Μπλέτσας, Παπαχρήστος, Ορφανίδης, Τασιόπουλος,

Σε άλλο παιχνίδι ο Ούγγρος διαιτητής Μπογκνάρ και οι βοηθοί του, δεν καταλάβαμε γιατί τον όρισε η διοργανώτρια. Ευτυχώς τα λάθη τους δεν στοίχισαν στο αποτέλεσμα, παρά μόνο ψυχολογικά στους έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρημένους φέτος, παίκτες της Λαμίας.

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση