Ιωνικός - Λαμία 1-1: Προηγήθηκε αλλά χρειάστηκε και τύχη για να πάρει τον πόντο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 09:21 Ιωνικός - Λαμία 1-1: Προηγήθηκε αλλά χρειάστηκε και τύχη για να πάρει τον πόντο

Πρώτο γκολ του Ντε Βινσέντι μετά την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, που δε στάθηκε αρκετό απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας που καιγόταν για τη νίκη και αρκέστηκε τελικά κι αυτή στην ισοπαλία…

Παιχνίδι που δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον δεν το χάνεις. Έτσι και η Λαμία αν και προηγήθηκε στο σκορ απέναντι στον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης, είδε τον Ιωνικό να ισοφαρίζει με ένα τυχερό γκολ και μετά αρκέστηκε στον πόντο και να κρατήσει τον αντίπαλο της στο «-5».

Η Λαμία που θα μπορούσε να πανηγυρίσει ακόμη και το τρίποντο αν στην εκπνοή ο Σλίβκα ήταν πιο γρήγορος και αποτελεσματικός, διατήρησε ωστόσο την παράδοση που την θέλει να μη χάνει εκτός έδρας από τον Ιωνικό που είχε και δύο δοκάρια.

Το σχήμα

Έκπληξη επιφύλαξε το αρχικό σχήμα του Φέστα, με τον Ασκόφσκι να παίρνει φανέλα βασικού και να είναι στην «τριάδα» των χαφ στο 4-2-3-1 του Ιταλού. Ήταν μάλιστα ο παίκτης που έβγαλε μόνος του την εξαιρετική αντεπίθεση στο 8’ από το οποίο προήρθε το πρώτο γκολ του Ντε Βινσέντι στο πρωτάθλημα της Super League (είχε να σκοράρει από το 2013 με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα).

Ο Αργεντίνος επίσης επέστρεψε στους «βασικούς» και ήταν το 10αρι της Λαμίας.

Στην άμυνα ως συνήθως οι Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν και Γκοράνοφ, Τζανδάρης (αντί Μπεχαράνο) και Σλίβκα στο «6» και από τη μέση και μπροστά, Τσιλούλης και Μποάκι μαζί με τους άλλους δύο που σημειώσαμε πιο πάνω.

Οι φάσεις

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και για τις δύο ομάδες. Ο Ιωνικός με τον Άοσμαν στην 11αδα είχε και πάλι τη γνωστή του τέχνη, ενώ ένας παλιός παίκτης της Λαμίας ο Ελευθεριάδης ήταν αυτός που έκανε και την πρώτη τελική στο 5΄ πιάνοντας από το ύψος της μικρής περιοχής του Σαράνοφ κεφαλιά εντελώς άστοχη όμως.

Στο 8’ όμως αν και σε φάση άμυνας η Λαμία έβγαλε γκολ. Από κόρνερ και απόκρουση με γροθιές του Σαράνοφ, τροφοδοτήθηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Ασκόφσκι. Αυτός κατέβασε για 40 μέτρα την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε πάσα ακριβείας αριστερά στο Ντε Βινσέντι που με τη μία πλάσαρε τον Χουτεσιώτη στην απέναντι γωνία για το 0-1.

Το γκολ του Ντε Βινσέντι:

Οι γηπεδούχοι παρά την ψυχρολουσία δεν έχασαν την ψυχολογία τους και προσπαθούσαν με πολύ πείσμα και πολλές προσπάθειες ανεξάρτητα αν ήταν άστοχοι και χωρίς καλή τελική.

Έτσι μετά από ένα 5λεπτο που η Λαμία έδειχνε να μη μπορεί να κρατήσει μπάλα, είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μάντζη στο 22’. Προηγήθηκε σέντρα του Βαλεριάνου και κεφαλιά του βραχύσωμου Ελευθεριάδη που νίκησε στον αέρα τον Γκοράνοφ και έδωσε την ευκαιρία στο Μάντζη να κάνει την προβολή που απέκρουσε ενστικτωδώς και εξ επαφής ο Σαράνοφ!

Η επέμβαση του Σαράνοφ στην προσπάθεια του Μάντζη:

Η συγκεκριμένη ευκαιρία αφύπνισε κάπως τους φιλοξενούμενους που αντέδρασαν στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων τους και στο 31’ πάλι ο Ασκόφσκι με νέα κούρσα 40 μέτρων έφτασε απέναντι από τον Χουτεσιώτη! Του άνοιξε πολύ ωραία το δρόμο ο Μποάκι και ο Σκοπιανός έκανε το πλασέ που έφυγε λίγο άουτ.

Η συγκεκριμένη φάση έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι καθώς η μπάλα άρχισε να ανεβοκατεβαίνει.

Στο 36’ η «στρογγυλή θεά», «κόλλησε» στον Λοβέρα που κέρδισε όλες τις κόντρες το σουτ που επιχείρησε όμως ευτυχώς δεν αιφνιδίασε τον Σαράνοφ που μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.

Ο επίλογος ανήκει στη Λαμία, που απείλησε λίγο πριν το φινάλε με τον Ασκόφσκι που ενώ «τρύπησε» όλη την άμυνα του Ιωνικού, την τελευταία στιγμή του έκλεψαν την μπάλα και ακριβώς στο 45’ όταν ο Τζανδάρης σέντραρε και ο Μποάκι με καρφωτή κεφαλιά ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε εξαιρετική απόκρουση στην αριστερή του γωνία παραχωρώντας κόρνερ.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγή ξεκίνησαν την επανάληψη οι δύο ομάδες, λογικό ειδικά για τη Λαμία, που όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος της.

Σε απόκρουση του Αντέτζο ο Κάνιας έπιασε απευθείας το σουτ, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μάντζη άλλαξε πορεία και ο Σαράνοφ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι από το πουθενά γράφτηκε το 1-1.

Η ισοφάριση του Μάντζη:

Το «τυχερό γκολ» έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που πίεσαν την εστία του Σαράνοφ, ο οποίος με τη βοήθεια του δοκαριού του έβγαλε την κεφαλιά του Μύγα στο 65’. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα από τον Άοσμαν ο Κάνιας έπιασε απευθείας το σουτ που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Σαράνοφ.

Η ομάδα χρειαζόταν αλλαγές και ο Φέστα έβαλε στη μάχη τον Μπεχαράνο στη θέση του Ντε Βινσέντι και τον Μαρμεντίνι στη θέση του καλύτερου ίσως παίκτη στα 65 λεπτά, του Ασκόφσκι.

Ουσιαστικά στο κέντρο έβγαινε καθαρή τριάδα μαζί με Τζανδάρη και Σλίβκα και Μαρμεντίνι Τσιλούλη δίπλα στον Μποάκι.

Η αλλαγή του Σπανού ο Σεμπά (πήρε τη θέση του Ελευθεριάδη) που επέστρεψε στην Ελλάδα, είχε δοκάρι στο 68’, μετά από ωραία προσπάθεια από δεξιά.

Στο 71’ οι γηπεδούχοι πέρασαν στο παιχνίδι και τον Μεντόσα αφού τραυματίστηκε ο Φαντιγκά και έβαλαν έναν ακόμη παίκτη έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σαράνοφ με εξαιρετικά στημένα.

Από την πλευρά του ο Φέστα, στο τελευταίο τέταρτο έριξε στο παιχνίδι και τους Γιακουμάκη και Μανούσο στις θεσεις των Τσιλούλη και Μποάκι, αλλάζοντας ουσιαστικά και τη διάταξη.

Αν και πιο φρέσκια ως εικόνα η Λαμία, δεν έκανε κάτι καλό μέχρι το 90’ ενώ ο Ιωνικός εξακολουθούσε να πιέζει ψηλά.

Οι μεγάλες συγκινήσεις ωστόσο ήρθαν στις καθυστερήσεις. Στο 91’ ο Μεντόσα σε αντεπίθεση βγήκε απέναντι στον Σαράνοφ που μπλόκαρε σωτήρια και στο αμέσως επόμενο λεπτό βγήκε τετ-α-τετ ο Σλίβκα από αριστερά και πλάσαρε η μπάλα κόντραρε αλλά δεν αιφνιδιάστηκε ο Χουτεσιώτης και έσωσε την εστία του!

Οι μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε:

Το τελικό 1-1 μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο αν και ο Ιωνικός μετά το 1-1 θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη και τη νίκη αφού είχε και δύο δοκάρια και πιο καλές στιγμές.

Η Λαμία άλλαξε αρκετές φορές πρόσωπο στο ματς, ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι ενώ από τη μέση και κάτω δείχνει εξαιρετικά αξιόπιστη.

Κατάχρηση σφυριγμάτων από τον διαιτητή Γκάμαρη που σε ένα "εύκολο παιχνίδι" κιτρίνισε τη μισή Λαμία!

Δηλώσεις προπονητών:

 Οι συνθέσεις

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός):Χουτεσιώτης, Αντούνες, Βαλεριάνος, Μύγας (87’ Σάκιτς), Ρομαό Λοβέρα, Φαντιγκά (71’ Μεντόσα), Άοσμαν (87’ Ιωαννίδης), Κάνιας, Ελευθεριάδης (63’ Σεμπά), Μάντζης

Στον πάγκο ήταν και οι Περλεσι, Τσιριγώτης, Τσίμπσαχ, Οφοσού, Μίλο.

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Ντε Βινσέντι (66’ Μπεχαράνο), Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοφ, Μποάκι (75’ Μανούσος), Τσιλούλης (75’ Γιακουμάκης), Ασκόφκσι (66’ Μαρμεντίνι, 93’ Μπενίτεζ), Κορνέζος

Αναπληρωματικοί, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Ρόμανιτς

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση