Λαμία - Καλλιθέα 1-1: Ανέτοιμοι οι γηπεδούχοι γλύτωσαν στο τέλος την ήττα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 07:52 Λαμία - Καλλιθέα 1-1: Ανέτοιμοι οι γηπεδούχοι γλύτωσαν στο τέλος την ήττα

Απόλυτη φλυαρία, χωρίς αρχή και τέλος και με το γνωστό πρόβλημα στο θέμα γκολ, χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει απλά ομάδα, σύμφωνα και με το Σάββα Παντελίδη!...

Πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις ο ΠΑΣ Λαμία υποχρεώθηκε στην έδρα του σε ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο μια ομάδα της Β’ Κατηγορίας την Καλλιθέα για την 1η αγωνιστική της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας..

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη αν και έδειχναν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, στην ουσία υπνωτίστηκαν από το ρυθμό των αντιπάλων τους που είχαν ταξιδέψει ξεκάθαρα στο «Αθανάσιος Διάκος» για την ισοπαλία. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για την τακτική τους αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ουσιαστικά η ομάδα που με τη συνταγή των αντεπιθέσεων προηγήθηκε στο σκορ και είχε και τις κλασικότερες ευκαιρίες. Έκλεισε μάλιστα το παιχνίδι και με ένα δοκάρι εξαιτίας της πολύ καλής εμφάνισης του Γκαραβέλη!

Το σχήμα

Με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στο φιλικό με το Βόλο παρατάχθηκε η Λαμία του Σάββα Παντελίδη και στο ματς του Κυπέλλου. Γκαραβέλης κάτω από τα δοκάρια, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν και Γκοράνοφ στην άμυνα, Τζανδάρης και Νούνιες μπροστά τους, Ντε Βινσέντι στο κέντρο με Γιακουμάκη και Τσιλούλη στα πλάγια και μπροστά ο Μανούσος.

Σε αντίθεση όμως με το ματς με το Βόλο όπου στα 21 πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έδειξε ωραία στοιχεία σε όλες τις γραμμές, κόντρα σε μια Καλλιθέα που αμυνόταν με 10 παίκτες, η Λαμία δεν απέκτησε ποτέ ρυθμό στο παιχνίδι.

Είχε μεν συντριπτική κατοχή και κάποια σουτ από καλές θέσεις όμως οργανωμένα δεν έκανε φάση.

Στο πρώτο μέρος σε τρεις περιπτώσεις ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Πάντος μπλόκαρε σταθερά ή απέκρουσε πολύ σωστά τα σουτ των, Γιακουμάκη (13’), Μανούσου (26’), και Ντε Βινσέντι (φάουλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων). Ακόμη στο 23’ το σουτ του Μανούσου έφυγε μόλις άουτ, όπως και του Τσιλούλη στο 31’, αλλά σε όλες αυτές τις ευκαιρίες της Λαμίας, η πάσα πριν το σουτ προήρθε από λάθη των παικτών της Καλλιθέας που έδωσε πλεονέκτημα στους αντιπάλους τους.

Η Καλλιθέα που απείλησε κι εκείνη στο 7’ με τον Κυνηγόπουλο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε όμορφα ο Γκαραβέλης. Μάλιστα η πάσα στον παίκτη της Καλλιθέας προήρθε από κλέψιμο του Τζανδάρη πάνω στον συμπαίκτη του τον Σιμόν. Ο αμυντικός χαφ της Λαμίας μάλιστα αναγκάστηκε κι άλλαξε παπούτσια στη συνέχεια καθώς γλιστρούσε ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη μία καλή στιγμή της Καλλιθέας είχε ο Νίλι στο 19’ όταν με περίτεχνη ενέργεια άφησε πίσω του τον Κορνέζο, όμως ο Γκαραβέλης είχε καταλάβει τον κίνδυνο κι έκανε έγκαιρη έξοδο.

Αλλαγές στην επανάληψη

Στην επανάληψη η πρώτη αλλαγή του Παντελίδη ήταν ο Μπεχαράνο στη θέση του Γιακουμάκη. Αυτό σήμαινε την προώθηση του Νούνιεζ στη θέση που έπαιζε ο Γιακουμάκης και στην πρώτη μπαλιά πήγε ο Βολιβιανός.

Η Καλλιθέα πάντως ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 49’ όταν το σουτ του Νίλι κόντραρε στον Κορνέζο και έφυγε λίγο κόρνερ!

Δύο λεπτά αργότερα η άμυνα της Λαμίας «ξανακοιμήθηκε» και ο Κωστανάσιος πέρασε την μπάλα δίπλα στο πέναλτυ από όπου ο Τσιντώνης σούταρε δυνατά και μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Στο 57’ νέα ευκαιρία για την Καλλιθέα από το πείσμα του Ντεμίτριους, το γύρισμα του όμως δεν το βρήκε όπως ήθελε ο Κυνηγόπουλος και η μπάλα έφυγε άουτ.

Τα… καμπανάκια ήταν πάρα πολλά για τον Παντελίδη, που αποφάσισε να αλλάξει σημαντικά το σχήμα και ως προς τα πρόσωπα με τρεις μαζεμένες αλλαγές.

Ο Μποάκι πέρασε στο παιχνίδι στη θεση του Τσιλούλη και πήρε θέση στην περιοχή, ο Σαραμαντάς στη θέση του Γκοράνοφ και τέλος ο Σλίβκα στη θέση του Τζανδάρη. Αν και ο Μανούσος πήγε λίγο πιο πίσω ήταν σαφής η πρόθεση η ομάδα να γυρίσει σε 4-4-2 και να γεμίσει την περιοχή του Πάντου.

Στο 65’ οι νεοεισελθόντες παίκτες πήγαν να κάνουν τη ζημιά. Ο Σαραμαντάς γέμισε από αριστερά στην καρδιά της περιοχής της Καλλιθέας, αλλά ο Μποάκι αν και μόνος του ήταν εντελώς άστοχη!

Όσο περνούσε η ώρα η «συνταγή» του Γιώργου Σίμου απέδωσε κι επιθετικά. Αφού η Λαμία συνέχιζε να είναι χλωμή, οι παίκτες του άρχισαν να το πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν και κάτι επιθετικά.

Το «χαστούκι» για τους γηπεδούχους που εξακολουθούσαν να σπαταλούν το χρόνο, ήρθε στο 80’. Ο Ντεμέτριους εξέθεσε τον Σλίβκα περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του, πρόλαβε τα τάκλιν αυτοθυσίας των Μπεχαράνο και Κορνέχου και απέναντι στο μοναδικό αμυντικό Σσραμαντά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουκίνα που απλά την προώθησε στα δίχτυα του Γκαραβέλη (0-1).

Το καταπληκτικό γκολ της Καλλιθέας:

Οι γηπεδούχοι στα λεπτά που απέμειναν προσπάθησαν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή του Πάντου με κάθε τρόπο. Στο 84’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Προβυδάκης στη θέση του Σιμόν.

Κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση στο 88’. Ο Σλίβκα σέντραρε από αριστερά, ο Μπεχαράνο στο δεύτερο δοκάρι έστειλε μπάλα και τερματοφύλακα στα δίχτυα για το 1-1.

Το 1-1:

Αν και η Λαμία συνέχιζε να πιέζει, η Καλλιθέα είχε την τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 94’, όταν ο Κυνηγόπουλος σούταρε και ο Γκαραβέλης με τα ακροδάκτυλα την έστειλε στο δοκάρι και έφυγε παράλληλα στην εστία.

Το δοκάρι του Κυνηγόπουλου:

«Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να γίνουμε ομάδα», θα δανειστούμε τα λόγια του Σάββα Παντελίδη στο τέλος του παιχνιδιού για τον επίλογο του συγκεκριμένου αγώνα.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανδάρης (61’ Σλίβκα), Νούνιεζ, Γιακουμάκης (46’ Μπεχαράνο), Μανούσος, Ντε Βινσέντι, Σιμόν (84’ Προβυδάκης), Γκοράνοφ (61’ Σαραμαντάς), Τσιλούλης (61’ Μποάκι), Κορνέζος

Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κοντονίκος

Καλλιθέας (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Μανθάτης, Εταγγέλου, Τσιντώνης (89’ Λάσκαρης), Νίλι, Σαντάνα (λ.τρ. Μπουλούλης), Κυνηγόπουλος, Καινούργιος (70’ Λουκίνας), Κολτσίδας, Κωστανάσιος (71’ Βασιλούδης), Ντεμέτριους (89’ Χαζτηδίμπας)

Κραβαρίτης, Νάτσης, Ρέντζας, Κακάκιος.

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση