Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 6ος αγώνας δρόμου «Στα Χνάρια των Ηρώων» Θεσπιές - Θερμοπύλες (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 11:52 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 6ος αγώνας δρόμου «Στα Χνάρια των Ηρώων» Θεσπιές - Θερμοπύλες (ΦΩΤΟ)

Αφιερωμένος στη Μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ

Στο πεδίο της αιώνιας παρακαταθήκης πατριωτισμού και πίστης στην ελευθερία, στο Μνημείο των Ηρώων στις Θερμοπύλες ολοκληρώθηκε  το πρωί της Κυριακής με απόλυτη επιτυχία ο 6ος αγώνας δρόμου υπερ-απόστασης 102 χιλιομέτρων «Στα Χνάρια των Ηρώων» Θεσπιές–Θερμοπύλες καθώς και  οι σκυταλοδρομίες 2 και 4 αθλητών με την καθιερωμένη εκκίνηση να γίνεται το βράδυ του Σαββάτου από το άγαλμα του Δημόφιλου στις Θεσπιές ο οποίος και φέτος ήταν αφιερωμένος στην μνήμη των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στη Μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 Σπαρτιάτες.

Η συνάντηση του Δημόφιλου (αρχηγού των 700 Θεσπιέων) και του Λεωνίδα (Βασιλιά της Σπάρτης) και φυσικά των υπόλοιπων πολεμιστών, σηματοδότησε μια από τις πιο θρυλικές Μάχες της ιστορίας, στην οποία αποτυπώθηκαν διαχρονικά ιδανικά των Ελλήνων.

Με σύνθημά μας  «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ», τιμήθηκε το παγκόσμιο γεγονός και δηλώθηκε η διαρκής προσπάθεια υπενθύμισης και κυρίως υπεράσπισης των ύψιστων ιδανικών.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι Δήμοι Λαμιέων και Αλιάρτου-Θεσπιέων, ο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής και η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τον αγώνα υποστήριξαν οι δήμοι Λεβαδεών, Ορχομενού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και η αστική με κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Θερμοπυλών «Μολών Λαβέ 480 π.Χ.».

Νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Ζαχαράτος με χρόνο 8:42:54 και πρώτη γυναίκα η Ελένη Μπίσκα με χρόνο 10:24:32. Στη φετινή διοργάνωση έγιναν και σκυταλοδρομίες 2Χ51χλμ. με νικητές τους Νικόλαο Κόντη/Χρήστο Βυθόπουλο και 4Χ25,5 χλμ., όπου στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Νίκος Γκόκας/Κώστας Κωτσάκης/Βασίλης Πολυμερόπουλος/Δημήτρης Τηγάνης. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε συνολικά με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από όλη τη χώρα στέλνοντας για μια ακόμη χρονιά τα πανανθρώπινα μηνύματα της Μάχης των Θερμοπυλών.

Τις απονομές στους νικητές και τους διακριθέντες έκαναν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης και αντιδήμαρχοι Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος, Γιάννης Ζωγράφος και Κώστας Αναστασίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση