Λαμία - Ατρόμητος 0-2: Φιλική ήττα στην πρόβα τζενεράλε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 21:04 Λαμία - Ατρόμητος 0-2: Φιλική ήττα στην πρόβα τζενεράλε

Κουρασμένη από τις προπονήσεις η ομάδα της Φθιώτιδας, είχε δοκάρι με τον Ακούνια στο 55’…

Χωρίς φρεσκάδα, αποτέλεσμα της σκληρής προετοιμασίας, η Λαμία ηττήθηκε με 0-2 στο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο ΔΑΚΛ Αθανάσιος Διάκος, που ήταν ουσιαστικά και η «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος την προσεχή Παρασκευή.

Το κακό έγινε στο πρώτο 20λεπτο όταν σε δύο ουσιαστικά αντεπιθέσεις του Ατρομήτου δέχθηκε ισάριθμα γκολ, ωστόσο γενικά στο δημιουργικό κομμάτι έδειξε ακόμη ότι θέλει δουλειά κυρίως στις συνεργασίες μεταξύ των παικτών, πολλοί εκ των οποίων παίζουν για πρώτη φορά μαζί.

Το πρώτο μέρος

Προβληματική η εμφάνιση της Λαμίας ειδικά στο πρώτο μέρος εξαιτίας και της απόδοσης του Ατρομήτου που έδειξε σαφώς πιο έτοιμος, κυρίως στο κομμάτι της συνεργασίας των παικτών του.

Αντίθετα η Λαμία με το 4-4-2 που ακολούθησε ο Βόκολος σε κανένα σημείο του πρώτου 45λεπτου δε βρήκε ρυθμό.

Η Λαμία που ξεκίνησε με Νάγκι κάτω από τα δοκάρια, Τζανετόπουλο και Κορνέζο μπροστά του, Σιμόν και Σαραμαντά στα άκρα της άμυνας, στα χαφ Νούνιες, Σλίβκα, Ακούνια και Μαρτίνεθ και μπροστά Καρλίτος και Λόγνκο. Ο Ακούνια βέβαια κινήθηκε σε όλα τα σημεία της επίθεσης αλλά και της μεσαίας γραμμής και κάποιες στιγμές η ομάδα έμοιαζε να παίζει και σαν 4-3-3, αλλά όλα αυτά περισσότερο θεωρητικά, καθώς ο Ατρόμητος είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και αναγκαστικά οι γηπεδούχοι έπρεπε σε αρκετά χρονικά σημεία να ενισχύσουν κέντρο και άμυνα.

Δύο προσπάθειες του Καρλίτος στο 2ο και στο 9ο λεπτό έχει να επιδείξει στο πρώτο 10λεπτο η Λαμία, διάστημα που ο Ατρόμητος έδειξε τη διάθεση του να χτυπήσει στον ανοιχτό χώρο και με δημιουργό τον Ακιμπού Καμαρά.

Στο 5’ ο Ανγκέλσκι αν και βρέθηκε απέναντι από τον Νάγκι δεν πρόλαβε να πλασάρει καθώς τον πρόλαβε με ωραίο τακλιν ο Κορνέζος.

Στο 10’ όμως έγινε το 0-1 από προσπάθεια του Καμαρά από δεξιά. Η πάσα του στον Γιουμπιτάνα έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο να πλασάρει (με τη βοήθεια και της προβολής του Κορνέζου) τον Νάγκι και να ανοίξει το σκορ.

Στο 20’ μία ακόμη προσπάθεια του Καμαρά, από αριστερά αυτή τη φορά, θα φέρει και δεύτερο γκολ. Ο επιθετικός του Ατρόμητο αφού πέρασε τον Κορνέζο έστρωσε στον Ντίρκς το σουτ του οποίου έβγαλε στη γραμμή ο Σαραμαντάς. Η μπάλα έφτασε στον Έντερ που με το κεφάλι τροφοδότησε τον Αγκέλσκι και αυτός με νέο σουτ έγραψε το 0-2.

Στα επόμενα λεπτά ο άσος του Ατρομήτου από τη Γουινέα ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε δύο επεισόδια δίνοντας και μια κλωτσιά στον Σλίβκα στο 40΄και χτύπημα εκτός φάσης στον Μαρτίνεθ.

Στο 43’ μια καλή στιγμή για τη Λαμία σε σέντρα του Λόγκο από δεξιά που δεν βρήκε συμπαίκτη ή αντίπαλο και έφυγε με δύναμη παράλληλα της εστίας του Τσιντώτα.

Η επανάληψη

Με μία αλλαγή εμφανίστηκε στην επανάληψη η Λαμία με το Μούλα να μπαίνει στη θέση του συμπατριώτη του Μαρτίνεθ.

Χωρίς να αλλάξει κάτι στο πρώτο 15λεπτο η Λαμία, τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν έδωσε εύκολους χώρους στους αντιπάλους της. Στο 55’ μάλιστα είχε και δοκάρι με τον Ακούνια. Συγκεκριμένα το φάουλ του τελευταίου τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών του Τσιντώτα που στάθηκε πολύ τυχερός στη συγκεκριμένη φάση.

Στο 62’ ο Ακούνια που έδειξε καλά στοιχεία αλλά και ότι είναι ακόμη βαρύς από την προετοιμασία, έδωσε τη θέση του στον Τσιλούλη, χωρίς να αλλάξει η διάταξη. Ο τελευταίος έτρεξε περισσότερο τη Λαμία που βρέθηκε στο επόμενο τρίλεπτο δύο φορές σε θέση βολής χωρίς όμως ευτυχές αποτέλεσμα.

Ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 69’ όταν από το λάθος του Νούνιες, τροφοδοτήθηκε ο Ρομπάιγ που πήγε να βγάλει τετ α τετ τον Βέργο που μόλις δεν πρόλαβε.

Για το τελευταίο 20λεπτο ο Βόκολος έριξε στο παιχνίδι το Μάλτσι στη θέση του Λόνγκο και του Στάνκο στη θέση του Νούνιες που έδειξε κι αυτός πολύ κουρασμένος.

Στο 72’ από «τρύπα» του Καρλίτος, ο Τσιλούλης έκανε μια τρίπλα και σουτ στην κλειστή γωνία άουτ.

Απάντηση του Ατρομήτου στο 73’ με σουτ του Φριτζόνσον που έβγαλε δύσκολα ο Νάγκι.

Στο 84’ ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μούλα έβγαλε σε κόρνερ ο Τσιντώτας σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε χωρίς ρυθμό.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Νάγκι, Νούνιες (69’ Στάνκο), Κορνέζος (λ.τρ. 52’ Παύλοβετς), Μαρτίνεθ (46’ Μούλα), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Καρλίτος (87’ Τσούκαλος), Σιμόν, Σλίβκα, Λόνγκο (69’ Μάλτσι), Ακούνα (62’ Τσιλούλης)

Στον πάγκο, Κοσέλεφ, Χατζηεμμανουήλ, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Τόσιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανδάρης, Λέικ, Κοντονίκος

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Ακιβέντο, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Καμαρά (62’ Φριτζόνσον), Ανγκέλσκι (46’ Βέργος), Γιουμπιτάνα (56’ Κουέν), Ντίρκς (46’ Ρομπάιγ)

Στον πάγκο, Μαρτσεγιάνι, Σήμος, Σταματούλας, Αθανασίου, Καραμάνης, Μούντες, Τριμμάτης, Αμπαρτζίδης, Τσαντήλας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση