Άρης - Λαμία 2-2: Μορόν εναντίον Κοσέλεφ σημειώσατε «Χ»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 07:53 Άρης - Λαμία 2-2: Μορόν εναντίον Κοσέλεφ σημειώσατε «Χ»

Άντεξε στην  πίεση των γηπεδούχων και στα σφυρίγματα του διαιτητή η ομάδα του Βόκολου και έτσι έκλεισε με θετικό αποτέλεσμα τη χρονιά….

Σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, η Λαμία απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η Λαμία κόντρα στα προγνωστικά αλλά και σε έναν κακό διαιτητή που έβλεπε μόνο «κιτρινόμαυρες» φανέλες, κατάφερε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, να ισοφαρίσει και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας κλείνοντας με θετικό αποτέλεσμα το 2023.

Στο πρώτο μέρος έγινε ένα ανούσιο παιχνίδι με τη Λαμία να κρατά εύκολα τους αντιπάλους της μακριά από την εστία του Κοσέλεφ. Στην επανάληψη όμως ο Μολδαβός πορτιέρο είχε πολλή δουλειά και αν και νικήθηκε δύο φορές από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μορόν, ήταν ο MVP της αναμέτρησης πραγματοποιώντας μια ντουζίνα αποκρούσεις, εκ των οποίων οι δύο κάτι παραπάνω από σωτήριες στο 67’ και στο 97’!

Ίσως αν ο διαιτητής Βάτσιος έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι 50-50 και δεν "έστηνε" τη Λαμία συνεχώς σε κάθε μαρκάρισμα, το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Ελέγχεται και για το πέναλτυ που έδωσε συνεπικουρούμενος και από τον VAR με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Άρης.

Με τέσσερις αλλαγές

Με αλλαγές σε πρόσωπα κα όχι στο σύστημα, επιχείρησε ο Βόκολος να αλλάξει τα πράγματα στην ομάδα. Η άμυνα χωρίς τον τιμωρημένο Τζανετόπουλο, αλλά και χωρίς τον Σίντκλει αριστερά, αποτελούνταν από Σιμόν, Παπαδόπουλο, Κορνέζο και Αμαράλ (επανεμφάνιση του Πορτογάλου). Μπροστά τους οι Νούνιες (επιστροφή), Τζανδάρης, στην τριάδα των χαφ, Σλίβκα, Τσιλούλη και Καρλίτος, καθώς πιο μπροστά τοποθετήθηκε ο Ακούνια.

Το πρώτο 20λεπτο κύλησε χαλαρά χωρίς φάσεις αν και ο Άρης έκανε τέσσερις ακίνδυνες τελικές. Αντίθετα η Λαμία σε μια προσπάθειά της στο 7’ θα μπορούσε να είχε ακόμη και γκολ. Ο Ακούνια έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από δεξιά, που πήγαινε συστημένη στον ξεμαρκάριστο Καρλίτος στο δεύτερο δοκάρι. Ο Κουέστα όμως άπλωσε το τεράστιο κορμί του και σωτήρια απομάκρυνε πριν «οπλίσει» ο πρώην συμπαίκτης του στη Βίσλα Κρακοβίας.

Γενικά ο Άρης φάνηκε στο τελευταίο 15λεπτο με πλήρη κατοχή αλλά και καλές φάσεις γύρω από την περιοχή της Λαμίας.

Πρώτη ουσιαστική φάση για τον Άρη ήταν στο 29’ με φάουλ του Σουλειμάνοφ που απέκρουσε ωραία στην απέναντι γωνία του ο Κοσέλεφ. Ακόμη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Μενέντες να βρίσκεται αμαρκάριστος αριστερά και να επιχειρεί το σουτ με καλές προϋποθέσεις, άουτ.

Η μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 42’ όταν ο Μενέντες «άδειασε» τον Σιμόν και σούταρε δυνατά για να αποκρούσει το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ. Στην επαναφορά ο Κορνέζος πρόλαβε και κόντραρε την μπάλα πριν γίνει απειλητικός ο Μορόν.

Πολύ καλύτερη αμυντικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ακίνδυνη επιθετικά, η ομάδα του Βόκολου έδειξε από το πρώτο μέρος ότι θα παίξει πρώτα για την ισοπαλία.

Γκολ στην επανάληψη

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του πρώτου μέρους ο Λεωνίδας Βόκολος δεν προχώρησε σε αλλαγές αλλά δεν είχε υπολογίσει τη διαιτησία.

Στο 17ο δευτερόλεπτο της επανάληψης, ο Βάτσιος ανακάλυψε πέναλτυ σε τάκλιν του Κορνέζου σε προσπάθεια του Μορόν (ακούμπησε ελάχιστα η μπάλα στο χέρι του αμυντικού της Λαμίας πέφτοντας, χωρίς να αλλοιωθεί η προσπάθεια του επιθετικού) και ο πρώτος σκόρερ του Άρη στο πρωτάθλημα δεν είχε πρόβλημα από την άσπρη βούλα να ανοίξει το σκορ.

Μετά από αυτό το δώρο οι «κιτρινόμαυροι» αναθάρρησαν και στο 50’ ο Νταρίντα ανάγκασε με σουτ τον Κοσέλεφ να αποκρούσει σε κόρνερ.

Κόντρα στην ψυχολογία του ματς, ο Καρλίτος στο 54’ χόρεψε την άμυνα του Άρη και σούταρε δυνατά για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Κουέστα.

Όμως στο 56’ η Λαμία ισοφάρισε. Από στημένη μπάλα φάουλ του Καρλίτος, ο Σλίβκα πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Ακούνια από πλάγια θέση νίκησε Κουέστα και αμυντικούς για το 1-1.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αλλά βρήκε έναν «ζεστό» Κοσέλεφ, που έβγαλε τα σουτ των Ζαμόρα (66’), Μοράν (67’), Φαμπιάνο (67’) και Νταρίντα (69’). Ειδικά στο σουτ του Φαμπιάνο εξ επαφής, ο Μολδαβός έκανε τεράστια απόκρουση!

Τον αδίκησε όμως η άμυνά του και πάλι στο 74’ όταν σε μια εύκολη σέντρα του Νταρίντα από δεξιά, ο Ισπανός πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» σηκώθηκε ανενόχλητος και με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Εντωμεταξύ στο παιχνίδι μόλις είχαν περάσει οι Στάνκο και Τόσιτς στις θέσεις των Νούνιες (δεν έδειξε 100% έτοιμος) και Ακούνια, που τραυματίστηκε σε προηγούμενη φάση.

Όσο ο Βάτσιος εξακολουθούσε να μη δίνει σφυρίγματα στη Λαμία, ο Άρης έμεινε ψηλά και στο 80’ από κόντρες ο Οντουμπάγιο παραλίγο να σκοράρει όμως ο Κοσέλεφ τη βρήκε τόσο όσο να φύγει κόρνερ! Χαρακτηριστικά το πρώτο - και μοναδικό - φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 15λεπτο σύμφωνα με τις σημειώσεις μας, ήταν στο 89’ και ήταν μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα πάνω στον Τόσιτς (κίτρινη Μοντόγια)!

Η Λαμία προσπάθησε, πέρασαν στο παιχνίδι και οι Σίντκλει και Μάλτσι και στο 91’ είχε μια καλή στιγμή σε γύρισμα του Αμαράλ από αριστερά και με εξουδετερωμένη την αντίπαλη άμυνα.

Στο 92’ μπήκε και ο Τσούκαλος στο παιχνίδι, καθώς από το 85’ η ομάδα έπαιζε χωρίς ουσιαστικά σέντερ φορ και η Λαμία ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 95! Ο Σίντκλέι βρήκε θαυμάσια τον Αμαράλ, σέντρα αυτός και ο Μάλτσι με απευθείας βολές έκανε το 2-2 (ο Μάλτσι που ουσιαστικά είχε ξεκινήσει τη φάση με το άψογο κοντρόλ του σε μακρινή μεταβίβαση - βολέ του Κοσέλεφ).

Ο Βάτσιος επέμενε όμως κι ανακάλυψε φάουλ πάνω στο ημικύκλιο του Κορνέζου στο Μορόν και έστησε την Λαμιώτικη ομάδα στο νεκρό χρόνο (97') και πάλι στην περιοχή της. Ανέλαβε ο Μορόν και ο Κοσέλεφ χωρίς ορατότητα έκανε νέα τεράστια απόκρουση για να κρατήσει το βαθμό.

2-2 και 17 βαθμοί μέσα στο 2023 για τη Λαμιώτικη ομάδα που μπορεί να βελτιώσει τη θέση της στο υπόλοιπο του β’ γύρου (ότι και να γίνει στο ματς ΟΦΗ - Αστέρας θα είναι 7η εκτός αν κερδίσει ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό, οπότε θα κλείσει 8η το χρόνο).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Οντουμπαγιό, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα (93’ Τζούρασεκ), Πάρδο (46’ Ζαμόρα), Μενέντες (67’ Ρουπ), Σουλειμάνοφ (90’ Μόμπεργκ), Ζιλ (93’ Βερστράτε), Μορόν

Στον πάγκο, Χουτεσιώτης, Σαβέριο, Φατόρε, Χριστοδουλόπουλος

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (73’ Στάνκο), Τσιλούλης (92’ Τσούκαλος), Σλίβκα (85’ Σίντκλει), Ακούνια (73’ Τόσιτς), Καρλίτος (85’ Μάλτσι)

Στον πάγκο, Νάγκι, Γιαννούτσος, Κοντονίκος, Βασιλαντωνόπουλος

Διαιτητές: Αριστείδης Βάτσιος, Μιχαήλ Παπαδάκης, Λάμπρος Διαμαντής

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση