Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας με τον Περιφερειακό Διευθυντή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 22:51 Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας με τον Περιφερειακό Διευθυντή

Χωρίς Διευθυντή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας, αλλά και οι σχολικές μονάδες, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Φθιώτιδας με τον Περιφερειακό Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Χρήστο Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε σε σχετικό ενημερωτικό:

- Συζητήθηκαν οι αυθαίρετες διαθέσεις εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν με απόφαση του Δ/ντή Εκπ/σης  οι οποίοι, ενώ συμπλήρωναν το διδακτικό τους ωράριο στην οργανική τους θέση, διατέθηκαν σε άλλα σχολεία και στη θέση τους μετακινήθηκαν εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας για να διδάξουν το αντικείμενό τους. Απαίτησαν την άμεση αλλαγή της διάθεσής τους και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

- Έθεσαν επιτακτικά την αναπλήρωση των 100 και πλέον κενών που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στα σχολεία της Φθιώτιδας τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή, καθώς και την άμεση λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων που παραμένουν ακόμα κλειστά, απαιτώντας την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού αναπληρωτών ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Επεσήμαναν ότι το πρόβλημα των κενών θα ενταθεί μετά την ανάληψη καθηκόντων των Συντονιστών Εκπαίδευσης αλλά και την τοποθέτηση των νέων Δ/ντών στις σχολικές μονάδες που θα κενωθούν. Επίσης ότι  ο ανεπαρκής αρχικός σχεδιασμός είχε ως αποτέλεσμα τον «εξακοντισμό» συναδέλφων τους με πολλά χρόνια υπηρεσίας μακριά από την οργανική τους θέση, ως υπεράριθμων.

- Επιπροσθέτως, απαίτησαν να διατεθούν τα ελάχιστα πλεονάσματα ωρών που παρουσιάζονται σε ορισμένα σχολεία για ενισχυτική διδασκαλία σε όσες σχολικές μονάδες υπάρχει ανάγκη και οι μαθητές δεν καλύπτονται με άλλον τρόπο.

«Ως  Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας θέλουμε να καταγγείλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας στο πρόβλημα που προκύπτει με την κενούμενη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης του νομού μας, μιας και το γνώριζε αλλά δεν προέβη σε καμία κίνηση», αναφέρουν στο ενημερωτικό και προσθέτουν το ερώτημα για το τι θα γίνει από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 όταν «η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, μια από τις μεγαλύτερες Δ/νσεις της χώρας, θα μείνει χωρίς Διευθυντή Εκπαίδευσης, αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης (Σ LR: Αναλαμβάνουν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης) αλλά και νόμιμη δυνατότητα επιλογής νέου Διευθυντή. Το πρόβλημα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς την κρισιμότητα της στιγμής (έναρξη σχολικού έτους) αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Απαιτούμε την άμεση εξεύρεση νόμιμης λύσης και επιλογής Διευθυντή Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση