Συναντήσεις Σταϊκούρα στη Λαμία με ΕΑΣ και αυτοκινητιστές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 18:43 Συναντήσεις Σταϊκούρα στη Λαμία με ΕΑΣ και αυτοκινητιστές

Επαφές με ανθρώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας, αλλά και επαγγελματίες αυτοκινητιστές περιελάμβανε το πρόγραμμα των επισκέψεων του Χρήστου Σταϊκούρα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στη Λαμία

Διαβάστε το ενημερωτικό του υποψήφιου βουλευτή για τις σημερινές συναντήσεις και το περιεχόμενο των συζητήσεων τους.

«Ο σημερινός κύκλος επισκέψεων περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λαμίας, το Σύλλογο Ραδιοταξί Λαμίας, το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Με την ΕΑΣ Λαμίας η συνεργασία μας είναι στενή και εντατική, διαχρονικά, ιδίως δε από το 2013, με τις συζητήσεις και συναντήσεις που τότε κάναμε από κοινού με τις τράπεζες και τις εποπτικές αρχές με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας της Ένωσης.

Σήμερα, συζητήθηκαν μείζονα θέματα που απασχολούν την αγροτική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, όπως είναι η φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων.

Ανέπτυξα τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα, με κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας τη στήριξη των ενώσεων και των ομάδων παραγωγών με κάθε διαθέσιμο εργαλείο.

Όχι μόνο με τα κονδύλια Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά κυρίως με γενναία φορολογικά κίνητρα που ευνοούν τις ενώσεις παραγωγών και ωθούν περισσότερους παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους, να περνάνε την οικονομική τους δραστηριότητα μέσα από αυτές.

Αυτό θα γίνει με φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων, ομάδων παραγωγών και συνεργατικών σχημάτων, με συντελεστή 10%, ως κίνητρο για την ένταξη περισσότερων αγροτών σε αυτά, ενώ έχουμε επίσης δεσμευθεί για την εισαγωγή νέου συνεταιριστικού νόμου.

Με το Σύλλογο Ραδιοταξί Λαμίας δόθηκε η ευκαιρία να αποσαφηνίσω τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας που υφίστανται σκόπιμη διαστρέβλωση, για αυτό τον κλάδο επαγγελματιών.

Επισήμανα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με εταιρείες τύπου Uber, οι οποίες ανταγωνίζονται αθέμιτα τους επαγγελματίες αδειούχους ταξιτζήδες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στο επάγγελμα.

Με το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας συζητήθηκαν θέματα φορολογικής φύσεως και ασφαλιστικής αντιμετώπισης των μετόχων.

Με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας δόθηκε έμφαση σε φορολογικά ζητήματα.

Και με τους δύο φορείς επαγγελματιών αυτοκινητιστών συζητήθηκαν και πιθανά κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων».

Σημειώνουμε τέλος ότι την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αθήνα για τους ετεροδημότες στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Σίνα και Δαφνομήλη 1Α.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com