Λαμιώτης πρώην Αντιδήμαρχος πέθανε στην Αμερική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 16:00 Λαμιώτης πρώην Αντιδήμαρχος πέθανε στην Αμερική

Είχε πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά του για τον γάμο συγγενικού του προσώπου.

Η Λαμία και η Φθιώτιδα έχασε ακόμη μια σημαντική προσωπικότητα, που «έφυγε» σε ηλικία 77ετών, ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό για να παρευρεθεί σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.

Πρόκειται για τον γνωστό δάσκαλο Βασίλειο Κουτκιά, ο οποίος είχε διατελέσει και Αντιδήμαρχος Λαμιέων, όταν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2002 - 2006, με το συνδυασμό του Γιώργου Κοτρωνιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaΡeport ο θάνατός του οφείλεται σε ατύχημα. Ο συνταξιούχος δάσκαλος βρισκόταν στο σπίτι συγγενών του όπου κάποια στιγμή ζαλίστηκε και έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Αρχικά φάνηκε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό. Την επόμενη μέρα όμως είχες ζαλάδες και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και από εκεί σε ειδικό κέντρο για κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις, όπου εσπευσμένα υποβλήθηκε σε χειρουργείο. 

Δυστυχώς μετά το χειρουργείο παρουσίασε επιπλοκές και έπεσε σε κώμα. Μετά από αρκετές ημέρες μάχης στη ΜΕΘ εξέπνευσε προδομένος από την καρδιά του.

Είναι άγνωστο το πότε θα γίνει η κηδεία, αφού τώρα υπάρχει ο Γολγοθάς της επιστροφής της σορού στη Λαμία.

Ο δάσκαλος Βασίλης Κουτκιάς υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, πολύ δραστήριος και δυναμικός άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην Εκπαίδευση και στον τόπο του. Ουσιαστικά είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθά παιδιά με ειδικές ανάγκες, αφου ήταν από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα σε θέματα Ειδικής Αγωγής.

Ήταν ειδικός σύμβουλος στην περιφερειακή εκπαίδευση Στερεάς για παιδιά με ειδικές ανάγκες και επιστημονικός συνεργάτης στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ήταν πτυχιούχος της παιδαγωγικής Ακαδημίας της Λαμίας με μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο, επίσης πτυχιούχος στις πολιτικές επιστήμες και τη δημόσια διοίκηση στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

Ήταν επίσης Επίτροπος στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, ενώ η σύζυγός του κ. Χριστίνα Αντζουλή, επίσης συνταξιούχος δασκάλα και μέλος Ερυθρού Σταυρού, ήταν επίτροπος στο Μητροπολιτικό Ναό και τώρα στον Άγιο Δημήτριο στη Λαμία και ήταν από τις στενές συνεργάτιδες του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικολάου. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Βασίλης Κουτκιάς και ο Νικόλαος να κάνουν μαζί το μεγάλο «ταξίδι».

 Θερμά συλληπτήρια στην οικογένειά του από το LamiaReport.

ΥΓ: Όταν γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του θα σας ενημερώσουμε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση