Λαμία: Τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη φυλακή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 09:04 Λαμία: Τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη φυλακή

Συνολικά οι πέντε από τους εφτά συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι…

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας για υπόθεση διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών, καθώς και για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Μετά από πολύωρη απολογία ενώπιον της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας, το δρόμο για τη φυλακή μέχρι την τακτική δικάσιμο πήραν, ο 43χρονος Αλβανός φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 39 και 26 ετών.

Αντίθετα ο 25χρονος Αλβανός, αδελφός ενός εκ των μελών της οργάνωσης, που βαρύνεται μόνο με την κατηγορία περί ναρκωτικών, μετά την απολογία του, που έγινε παρουσία του δικηγόρου του Δημήτριου Τσιγάνη, αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους: α) την εμφάνιση στο Α.Τ Καμ. Βούρλων κάθε 15 εκάστου μηνός και β) την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σημειώνουμε ότι από τη Δευτέρα, προφυλακιστέοι είχαν κριθεί οι δύο από τους τρεις Έλληνες που εμπλέκονται επίσης στην εγκληματική οργάνωση. Ένας 62χρονος Λαμιώτης και ένας 55χρονος από το Καινούριο.

Ελεύθερος αφέθηκε τέλος ένας 46χρονος Λαμιώτης, με τον περιοριστικό όρο να δηλώνει παρών κάθε 1η και 15η στο ΑΤ Λαμίας.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν τέσσερα (4) ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τη δικογραφία στη 10μελη εγκληματική οργάνωση καταλογίζονται μεγάλες ποσότητες διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και η συστηματική καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, σε απομακρυσμένες και δύσβατες ορεινές περιοχές των Νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας. Όπως έχει σημειωθεί από τους αστυνομικούς έχει στοιχειοθετηθεί ότι η «ορφανή φυτεία» που είχε εντοπισθεί στην Καρυά Καμένων Βούρλων πριν από περίπου ένα μήνα, ήταν δημιούργημα της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Οι «κώδικες» επικοινωνίας

Για τη συνεννόηση μεταξύ των και για να μην προκαλούν τις υποψίες της αστυνομίας, είχαν αναπτύξει δικό τους λεξιλόγιο, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες και να παραπέμπουν σε συναντήσεις παρέας και όχι εγκληματικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά το «νταραβέρι» ή η «επίσκεψη για καφέ» ήταν συναλλαγή ναρκωτικών, ενώ οι «μαύροι» ή οι «φίλοι», δεν ήταν άλλοι από τους αστυνομικούς. Επίσης χρησιμοποιούσαν άλλον τίτλο για την κοκαΐνη (πχ παϊδάκια) κι άλλο για την κάνναβη (πράσινο) την οποία ξεχώριζαν σε αλβανική ή εγχώριας προέλευσης.

Ευφάνταστη ήταν και η απόδοση της ατυχίας εντοπισμού κάποιας φυτείας ή κατάσχεσης δενδρυλλίων, που αναφερόταν ως «ατύχημα» ή ακόμη και «ίωση»!

Ειδικότερα από την αποκωδικοποίηση της διαλέκτου που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προέκυψαν οι ακόλουθες λέξεις ή φράσεις με την αντίστοιχη ερμηνεία τους:

> Μπουκάλι ή ποτό ή ολόκληρο ή κιβώτιο μπύρες = Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1 γραμ.

> Μισό ή Σομί = Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,5 γραμ.

> Λευκά πλακάκια ή λευκό ή παϊδάκια ή γρήγορο ή κόκκινο = Κοκαΐνη

> Αλμπάνι = Κάνναβη αλβανικής προέλευσης

> Βρομά ή πράσινο ή πράσινα άλογα ή αργό ή slow = Κάνναβη

> Επίσκεψη για καφέ ή νταραβέρι = Συναλλαγή ναρκωτικών

> Φίλοι ή Μαύροι = Αστυνομικοί

> Ατύχημα ή τραυματισμός ή ίωση = Εντοπισμός φυτείας και κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης

Επιπλέον από την συνολική έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας σε συνδυασμό με τον ετήσιο πίνακα τιμών πώλησης ναρκωτικών τον Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα πουλούσε τις ναρκωτικές ουσίες που κατείχε με τις ακόλουθες τιμές:

> Κάνναβη ελληνικής προέλευσης = 2,5 ευρώ το γραμμάριο

> Κάνναβη αλβανικής προέλευσης = 2 ευρώ το γραμμάριο

> Κοκαΐνη = 85 ευρώ το γραμμάριο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση