Σταϊκούρας: «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών στη Λαμία»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 08:21 Σταϊκούρας: «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών στη Λαμία»

Τη λειτουργία στη Λαμία «Γραφείο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών», ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, το γραφείο θα λειτουργεί σε κτηριακή υποδομή του Δήμου Λαμιέων (Οδός Λεωνίδου 9-11, Κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων), θα έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών της Π.Ε. Φθιώτιδος, αναφορικά με την παροχή έγκυρων πληροφοριών (δικαιώματα και υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία, εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης των οφειλών) για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο συγκεκριμένο γραφείο για δωρεάν ενημέρωση σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και ειδικότερα για υποστήριξη σε ζητήματα οφειλών προς:

α) Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης οφειλών για ρύθμιση «κόκκινων» δανείων, και

β) Δημόσιο (Α.Α.Δ.Ε., ΕΦΚΑ) για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επίσης για την υποβοήθηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσω του Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα παρέχονται:

i) Επιδότηση κόστους δικηγόρου και λογιστή (Αρ.93 Α ν.4389/2016) και

ii) Επιδότηση στεγαστικού δανείου (ν.3869/2010). 

Ο κ. Σταϊκούρας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς:

«1) Tον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση, για την ταχύτητα με την οποία έδρασε στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής,

2) Το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, για την εξασφάλιση της κατάλληλης κτιριακής υποδομής για τη λειτουργία του εν λόγω γραφείου.

Η λειτουργία του γραφείου, που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα από την  προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αν και οι κατάλληλες πολιτικές ήταν διαθέσιμες, θα βοηθήσει στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός σημαντικού κοινωνικού θέματος για τη τοπική κοινωνία.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com