ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 0-0: Άλλο πρωτάθλημα, άλλο κύπελλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 19:54 ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 0-0: Άλλο πρωτάθλημα, άλλο κύπελλο

Σε ένα παιχνίδι που δε δημιούργησε μεγάλες συγκινήσεις  ΠΑΣ Λαμία και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 για την 1η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους και ας δίνει τον πρώτο λόγο στην ομάδα του Πειραιά, αν σκεφθεί κανείς ότι απουσίαζαν έξι από τους λεγόμενους βασικούς.

Οι 11αδες

Με μια 11αδα που δεν έχει ξαναπαίξει σε πρωτάθλημα ή κύπελλο, παρέταξε τη Λαμία ο Άκης Μάντζιος απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην άμυνα μόνο, υπήρχε η γνώριμη τριάδα των Ασίγκμπα, Βύντρα και Βάντερσον στα άκρα, με την προσθήκη του Τζανετόπουλου στη θέση του αναντικατάστατου Αντέτζο.

Στα δοκάρια επίσης ήταν ο Θεοδωρόπουλος. Από κει και πέρα μόνο ο Μπεχαράνο ήταν στα πρόσωπα που γνωρίζουν καλά οι φίλαθλοι! Δίπλα του οι Μπουλούλης και Σάλιακας, μπροστά του ο Τιρόνε και για πρώτη φορά το δίδυμο Βιγιάλμπα και Σασί.

Από την άλλη και ο Ολυμπιακός είχε νέα πρόσωπα στην 11αδα, ανάμεσα σε αυτά κι ο Φορτούνης, ο οποίος σε ένα γήπεδο που τον περσινό Απρίλη είχε κάνει θαύματα, επανήρθε στην αγωνιστική δράση προς χάρη των ερυθρόλευκων φιλάθλων.

Αυτός ήταν που στο 23’ δημιούργησε και την πρώτη καλή φάση για τον νεοαποκτηθέντα Χασάν που αστόχησε από καλή θέση, όπως και στο 26’ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού – που βρέθηκαν και σε αυτό το παιχνίδι – είχαν επίσης το ενδιαφέρον τους στον νεοαποκτηθέντα Καφού, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα σηκώθηκε για ζέσταμα και ο Μορ ο οποίος δεν ξεκίνησε στο ματς.

Πριν την ανάπαυλα σημειώνουμε και ένα εξαιρετικό σουτ του Ραντζέλοβιτς το οποίο εξουδετέρωσε ο Θεοδωρόπουλος και ήταν η μοναδική εντός στόχου προσπάθεια των ερυθρολεύκων στο πρώτο 45λεπτο.

Με μια μοναδική ευκαιρία ξεκίνησε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός. Σε μια απόκρουση της λαμιώτικης άμυνας στο 49’ ο Καμαρά με τη βοήθεια του αέρα εξαπέλυσε βολίδα, ο Θεοδωρόπουλος έβγαλε δύσκολα πάνω στον Ραντζέλοβιτς ο οποίος σούταρε σε δεύτερο χρόνο άουτ αν και μπορούσε να σπάσει την μπάλα στον προωθημένο Τοροσίδη.

Η ευκαιρία Καμαρά και Ραντζέλοβιτς:

Ο τελευταίος δύο λεπτά αργότερα τα έβαλε και με το Σισέ που του πήρε την μπουκιά από το στόμα, όταν προσπάθησε να σκοράρει από κοντά μετά από κόρνερ του Φορτούνη.

Δύο εξαιρετικές φάσεις στην αντεπίθεση της Λαμίας που κατέληξαν σε μεγάλες ευκαιρίες των Σάλιακα και Σασί, υποδείχθηκαν ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό, με το ριπλέι να μη δικαιώνει τις υποδείξεις του.

Στο 71’ ένα σουτ του Λοβέρα μπλόκαρε σταθερά ο Θεοδωρόπουλος, ενώ η Λαμία άλλαξε την κορυφή της επίθεσης με Μπιανκόνι στη θέση του Σασί, ενώ και ο Τιρόνε άφησε τη θέση του στο Νιάσε.

Στο 76’ μια φάση που θύμισε πρωτάθλημα, δηλαδή μια αμφισβητούμενη φάση που με το VAR εξελίχθηκε σε βάρος της Λαμίας, όταν Ασίγκμπα και Μπουλούλης εξέθεσαν την άμυνα του Ολυμπιακού από δεξιά και ο Μπιανκόνι πήρε το πέναλτυ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, σημειώθηκε όμως εκ των υστέρων οφσάιντ (ξέρει ο Κομίνης).

Το πένλατυ που δε δόθηκε στη Λαμία:

Η μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο 89’, πάλι από στημένη μπάλα, με τον Σισέ να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της λαμιώτικης άμυνας και να αστοχεί μετά από κόρνερ του Φορτούνη.

Στο 93’ ο Μπιανκόνι σούταρε προς την ερυθρόλευκη εστία για να απομακρύνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ. Κόρνερ που εκτελέστηκε από το Σάλιακα και ο Τζανετόπουλος από καλή θέση έπιασε κεφαλιά άουτ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88’ Βλαχομήτρος), Τιρόνε (73’ Νιάσε), Βιγιάλμπα, Σάλιακας, Σασί (69’ Μπιανκόνι)

Στον πάγκο ήταν και οι: Κάχριμαν, Βασιλόγιαννης, Νικολόπουλος, Καραγιάννης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Λοβέρα (λ.τρ. 84’ Μασούρας), Ραντζέλοβιτς (55’ Μορ), Φορτούνης, Χασάν (82’ Σουντανί)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζολάκης, Σεμέδο, Ξενιτίδης, Μαρτίνης.

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΑVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)

Παρατηρητής: Τάπραντζης (Αιτ/νίας)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση