300 χιλιάδες ευρώ για αποπεράτωση των κελιών της Ιεράς Μονής Βράχας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 21:31 300 χιλιάδες ευρώ για αποπεράτωση των κελιών της Ιεράς Μονής Βράχας

Τη σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Αποπεράτωση κελιών μοναχών Ι.Μ. Βράχας», προϋπολογισμού 300.000,00 €, υπέγραψε την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση των Κελίων των μοναχών στην Ι.Μ. Βράχας και προβλέπει την εκτέλεση των παρακάτω παρεμβάσεων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη αρχιτεκτονική μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού και την σχετική οικοδομική άδεια της Ναοδομίας:

  1. Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα και την επένδυσή τους με λιθοδομές στον περιβάλλον χώρο του μνημείου
  2. Την εκτέλεση εργασιών τοιχοδομών και επιχρισμάτων, για την διαμόρφωση των προβλεπόμενων χώρων του υπογείου.
  3. Την εκτέλεση εργασιών επενδύσεων δαπέδων στο ισόγειο και στο υπόγειο. Επίσης προβλέπεται η επίστρωση τμημάτων της αυλής με χοντρόπλακες.
  4. Την τοποθέτηση εσωτερικών ξύλινων θυρών και εντοιχισμένων ντουλαπών, καθώς και εξωτερικών θυρών –παραθύρων χωρικού τύπου, θερμομονωτικών. Την κατασκευή – τοποθέτηση θυρών πυρασφαλείας στο λεβητοστάσιο.
  5. Εργασίες χρωματισμών των τοίχων και βερνικοχρωματισμών των ξύλινων επιφανειών.
  6. Εργασίες κατασκευής περίφραξης του χώρου με συρματόπλεγμα
  7. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ΑΜΕΑ, προβλέπεται η προμήθεια κ πλήρης εγκατάσταση φορητής τουαλέτας, WC, στον αύλειο χώρο δυτικά του κτηρίου των κελιών, μέχρι την κατασκευή μόνιμης εγκατάστασης WC επισκεπτών .
  8. Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες του κτιρίου
  9. Εργασίες εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης του κτιρίου

«Η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα των θρησκευτικών προσκυνημάτων αποτελεί για την Περιφέρειά μας μια σταθερή επιλογή, μέσω της οποίας επιτυγχάνουμε ένα διπλό σκοπό: Διατηρούμε «όρθια» τα μνημεία μας και τα παραδίδουμε στις επόμενες γενιές. Με την υπογραφή της σύμβασης αναμένεται η ολοκλήρωση  του έργου «Αποπεράτωση κελιών μοναχών Ι.Μ. Βράχας», ενός μνημείου με ιδιαίτερη αξία για τους όλους Ευρυτάνες και όχι μόνο» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς ΕλλάδαςΦάνης Σπανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός με τη σειρά του πρόσθεσε: «Με το έργο αυτό στοχεύουμε τόσο στην ανάδειξη όσο και στην αναβίωση της λειτουργίας της Ιεράς Μονής που με την βοήθεια της Ι.Μ Καρπενησίου έχει ήδη στελεχωθεί και αναμένεται και η περεταίρω ανάδειξη και αξιοποίησή της.   Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους άοκνα εδώ και αρκετό καιρό συνεργάζονται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου και ιδιαιτέρα στην κ. Νάνσυ Ντζιώρα που ως εκπρόσωπος του Συλλόγου της Βράχας υποβοήθησε όλες τις διαδικασίες».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com