Κορωνοϊός νέα μέτρα: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 16:07 Κορωνοϊός νέα μέτρα: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη

Δεν θα υπάρξει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας - Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων. πάντα ανοιχτά - Σε καραντίνα όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα.

Η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη, αλλά και ο υποχρεωτικός κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες, όσων μπαίνουν στην Ελλάδα αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής κυβερνητική επρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Νέα μέτρα

  • Αναστέλλεται η ισχύς του Δακτυλίου από την Τρίτη 17 Μαρτίου και έως τέλος Απριλίου
  • Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη
  • Καραντίνα 14 ημερών για όποιον μπαίνει στη χώρα
  • Οι δρόμοι δεν πρόκειται να κλείσουν
  • Ανοιχτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και τα πρατήρια βενζίνης.

Δεν θα απαγορευτεί η κυκλοφορία

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής - λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων. Στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.

Σημείωσε επίσης ότι στο σημερινό Eurogroup, η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια της υγείας όλων των συμμετεχόντων, το briefing από σήμερα θα
πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη.

Τους δημοσιογράφους ενημερώνει η κυρία Πελώνη καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση