Σπανός - Μπουρμάς: Αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα του Τουρισμού στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 07:50 Σπανός - Μπουρμάς: Αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα του Τουρισμού στη Στερεά

Μονοθεματικό περιφερειακό συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την τεχνολογία της τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να τροποποιηθεί το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το έτος 2020.

Εισηγητής ήταν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού, Ηλίας Μπουρμάς, ενώ τις απόψεις του κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και οι επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.

Όπως επισήμανε ο κ. Σπανός, στον απόηχο της πανδημίας, «σε καταστάσεις πρωτόγνωρες» όφειλαν να κοιτάξουν και να προσαρμόσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους, με αλλαγές, νέους στόχους και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στον τουρισμό.

Με ανάμεικτα συναισθήματα και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουρμάς, παρουσίασε το νέο προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες πρόγραμμα, με τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, με παράλληλη διαρκή ενημέρωση για την αναγνώριση ευκαιριών και συνεργασιών με χώρες που είχαν ανάλογη επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ένα πρόγραμμα που «ψηφίστηκε πλατιά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις των κκ Σπανού και Μπουρμά:

Σημειώνουμε ότι η τελική πρόταση προέκυψε τόσο από τις προτάσεις των παρατάξεων, όσο και από τη διαβούλευση με τους επαγγελματικούς φορείς και τις ενώσεις του τουριστικού κλάδου, καθώς και μέσα από την καθοδήγηση της ηγεσίας του Υπουργού Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), και επικεντρώθηκε στην:

• Αλλαγή του εκθεσιακού πλάνου για το 2020

• Προσαρμογή στις παγκόσμιες εξελίξεις και πρωτόκολλα υγιεινής

• Προσέγγιση εγχώριου Τουρισμού

• Δημιουργία νέων προϊόντων για θεματικές μορφές τουρισμού, με επίκεντρο τον τουρισμό υγείας και ευεξίας

• Ενίσχυση ψηφιακών δράσεων marketing

• Προώθηση ψηφιακής καμπάνιας προς το εσωτερικό κοινό

Προσαρμοσμένη αναζήτηση