Κυριακή: Το κάλεσμα για τη σημερινή πορεία στην Οίτη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 07:15 Κυριακή: Το κάλεσμα για τη σημερινή πορεία στην Οίτη

Μια φωνή κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο βουνό του Ηρακλή…

Πορεία αλληλεγγύης διοργανώνουν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους Λαμίας και Άμφισσας, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ», προκειμένου να διατρανώσουν τη φωνή τους κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο ξεχωριστό φυσικού κάλλους, βουνό του Ηρακλή.

Διαβάστε παρακάτω το νέο κάλεσμα των διοργανωτών, που φαίνεται ότι έχει βρει ανταπόκριση από πολύ κόσμο που έχει δηλώσει συμμετοχή στην πορεία:

«Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των φίλων της Οίτης για την Ορειβατική Συνάντηση – Πορεία Αλληλεγγύης στην Οίτη, που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 24 Μαΐου. Το ξεκίνημα της Πορείας θα γίνει από το διάσελο της Πάθενας, που είναι και ο τόπος συνάντησης, και θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Πάθενα – Αετός – Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο και επιστροφή.

Με το σύνθημα «ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ» θα οδοιπορήσουμε -λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης ενάντια στην εξάπλωση του COVID 19- στην περιοχή που μεθοδεύεται η εγκατάσταση των δεκαπέντε ανεμογεννητριών ύψους 120μ η κάθε μια και σε υψόμετρο από 1.700 έως 2.000 μέτρα.  Θα απολαύσουμε το ιδιαίτερο ανάγλυφο και την ομορφιά του τοπίου της Προστατευόμενης Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά, η οποία βρίσκεται στα όρια του Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και της περιοχής NATURA και Θα προσεγγίσουμε με τη φαντασία μας το μέγεθος της καταστροφής.

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας, περιβαλλοντικούς φορείς και ορειβατικούς συλλόγους, να συμμετάσχουν στην ΠΟΡΕΙΑ Αλληλεγγύης. Είναι χρέος ΟΛΩΝ μας να προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, τον μόνο Εθνικό Δρυμό από τους δέκα που απειλείται σήμερα από την εγκατάσταση και τη λειτουργία των ανεμογεννητριών, αλλά και από τα συνοδά έργα.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση να ακυρώσουν τις αιτήσεις και να μην προχωρήσουν σ’ αυτό το έγκλημα. Δεν φτάνουν οι γενικές διακηρύξεις για την προστασία του περιβάλλοντος και για την κλιματική αλλαγή. Εκτιμάμε ότι το αποτέλεσμα των εγκαταστάσεων με τα συνοδά τους έργα σ’ αυτά τα υψόμετρα (δρόμοι πρόσβασης, κτίρια, πυλώνες, κόψιμο δέντρων, σκυρόδεμα, ανεμογεννήτριες κλπ) είναι λιγότερο «πράσινο» από το αντιστάθμισμα της παραγόμενης «καθαρής ενέργειας».

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους Λαμίας και Άμφισσας, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας ''ΤΡΑΧΙΝΑ''»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com