Προστατευτικό υλικό από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών στους μελλοντικούς συναδέλφους τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 17:00 Προστατευτικό υλικό από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών στους μελλοντικούς συναδέλφους τους

Για τη διά ζώσης κλινική άσκηση…

Με ενέργειες του κεντρικού ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, δόθηκαν προς τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με έδρα τη Λαμία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μάσκες για την προστασία τους για την πραγματοποίηση της δια ζώσης κλινικής άσκησης.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου και Πρόεδρος του ΠΤ Φθιώτιδας Σπύρος Ρουμελιώτης, με τον Γραμματέα του ΠΤ Φθιώτιδας Παναγιώτη Κωστάκο, παρέδωσαν το προστατευτικό υλικό στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Παν. Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο του Τμήματος Νικόλαο Στριμπάκο (φωτογραφία).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT) από το 1978 και τονίζει την μεγάλη σημασία της κλινικής εκπαίδευσης που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπτυχιακής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT)ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον 1000 ώρες κλινικής εκπαίδευσης.

Συγχρόνως ο Π.Σ.Φ προτίθεται να παράσχει προστατευτικό υλικό και στα υπόλοιπα τμήματα φυσικοθεραπείας.

Επίσης με επιστολή που προτίθεται να αποστείλει προς τα πέντε ακαδημαϊκά Τμήματα Φυσικοθεραπείας της χώρας θα ζητά να πληροφορηθεί πόσο έχει επηρεαστεί η παροχή των προγραμμάτων εκπαίδευσης στους φοιτητές, κυρίως όσον αφορά το κομμάτι των εργαστηρίων όπου η εκμάθηση και εφαρμογή των τεχνικών και μεθόδων απαιτεί σωματική επαφή και επίσης της κλινικής εκπαίδευσης (κλινική άσκηση και πρακτική άσκηση) η οποία γίνεται σε πραγματικές συνθήκες.

Ο Π.Σ.Φ ως Ν.Π.Δ.Δ, είναι ο επαγγελματικός φορέας που είναι υπεύθυνος για την άσκηση του επαγγέλματος, την ποιοτική και ασφαλή παροχή υπηρεσιών στους Έλληνες Πολίτες και αποτελεί άμεσο συνεργάτη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη διαδικασία πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών φυσικοθεραπείας καθώς σύμφωνα και με τις επιταγές της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ-πρώην ΑΔΙΠ)«Οι επαγγελματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια χρησιμοποιούν την πιστοποίηση ως απόδειξη της σύνδεσης ενός προγράμματος σπουδών με τον οικείο επαγγελματικό κλάδο και τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα».

Είναι σαφέστατο λοιπόν, ότι ο ΠΣΦ σε συνεργασία με τα ΑΕΙ της χώρας ενδιαφέρεται τόσο για την διασφάλιση της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών φυσικοθεραπείας και του τίτλου που απονέμουν αλλά και για την ολοκλήρωση και αποπεράτωση των προγραμμάτων αυτών με ασφάλεια για το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και για τα μελλοντικά μέλη του. Για τους παραπάνω λόγους θα είναι πάντα παρών και αρωγός σε κάθε προσπάθεια ποιοτικής εκπαίδευσης και αναβάθμισης του επιστημονικού χώρου της Φυσικοθεραπείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com