Δήμος Θηβαίων: Τοποθετήθηκαν σε τρεις παραλίες ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 12:56 Δήμος Θηβαίων: Τοποθετήθηκαν σε τρεις παραλίες ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Διαβάστε το δελτίο τύπου...

Επανατοποθετήθηκαν σε τρεις (3) παραλίες του Δήμου Θηβαίων (Αγ. Βασίλη, Αλυκή και Σαράντι) τα ειδικά μέσα πρόσβασης στη θάλασσα, που λειτουργούν σαν βοηθητικοί εξοπλισμοί, για να δώσουν σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα τη δυνατότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι.

Ο εν λόγω βοηθητικός εξοπλισμός αποτελείται από τέσσερα βασικά μέρη: τον πύργο, το κάθισμα, τις ράγες και την κουπαστή, ενώ χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια σαν τη μόνη πηγή για την τροφοδοσία του. Επίσης, υπάρχει και λυόμενο αποδυτήριο.



Η προμήθεια των ανωτέρω μέσων πρόσβασης έγινε από την Π.Ε. Βοιωτίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το 2018 και οι ράμπες έχουν περιέλθει πλέον στην κυριότητα του Δήμου Θηβαίων. Παράλληλα, ο Δήμος έχει δρομολογήσει να προμηθευτεί νέα μέσα εξυπηρέτησης και πρόσβασης ΑμΕΑ για τις παραλίες Λιβαδόστρας και Αγ. Νικολάου, με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020.

O Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου δήλωσε σχετικά: “Oι συνάνθρωποί μας με αναπηρία, όλων των ηλικιών, έχουν το δικαίωμα αλλά και την ανάγκη να χαίρονται τη θάλασσα και το κολύμπι, με αυτονομία και ασφάλεια. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι το κολύμπι αποτελεί μέθοδο αποκατάστασης και ότι συμβάλει στην καλή ψυχολογία του ατόμου. Θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε για τη βελτίωση της προσβασιμότητάς των ανθρώπων με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα στις παραλίες αλλά και όπου αλλού απαιτείται».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση