Βιργινία Στεργίου: «Η Στυλίδα μας αλλάζει πρόσωπο!»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 08:16 Βιργινία Στεργίου: «Η Στυλίδα μας αλλάζει πρόσωπο!»

Το πρώτο βήμα έγινε. Για το καλοκαίρι τις βραδινές ώρες θα πεζοδρομηθεί ο κεντρικός δρόμος στο τμήμα της κεντρικής πλατείας.

Ήταν ένα πάγιο αίτημα πολλών επαγγελματιών και κατοίκων της Στυλίδας που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά, αφού σήμερα αποφασίστηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Στυλίδας μετά τις σχετικές αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Στυλίδας και της Επιτροπής Κυκλοφοριακού.

Την απόλυτη ικανοποίησή της εξέφρασε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά και αποτελεί ένα βήμα πριν την ολική ανάπλαση της πλατείας.

Διαβάστε τη δήλωση της Δημάρχου Στυλίδας:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας που αφορά στην πεζοδρόμηση της οδού Φαλάρων στο ύψος της κεντρικής πλατείας της Στυλίδας, καθημερινά, κατά τους θερινούς μήνες και από 21:00-03:00. Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια όλων των θεσμικών αποφάσεων που κατά σειρά ελήφθησαν με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του κέντρου της Στυλίδας.

Συγκεκριμένα, αφού προηγήθηκε διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Στυλίδας και της Επιτροπής Κυκλοφοριακού,σήμερα αποφασίστηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή η ανωτέρω απόφαση.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία τολμά-αψηφά το πολιτικό κόστος και τυγχάνει της έγκρισης όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΚΤΕΛ, Επαγγελματιών Οδηγών ΤΑΞΙ), καθώς ελήφθη λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας του covid19.Η εφαρμογή της θα αυξήσει τον κοινόχρηστο χώρο και θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των πολιτών της Στυλίδας που επιθυμούν μία πόλη ανοικτή σε όλους, σε κατοίκους και επισκέπτες, προσβάσιμη με ασφάλεια. Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά και αποτελεί ένα βήμα πριν την ολική ανάπλαση της πλατείας βάση συγκεκριμένης μελέτης που ήδη προϋπάρχει και τελεί στη διάθεση της δημοτικής αρχής.

Βήμα –βήμα η Στυλίδα μας αποκτά προσωπικότητα, αλλάζει πρόσωπο, γίνεται πιο φιλική, πιο ανθρώπινη σε μικρούς και μεγάλους και ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχθεί επισκέπτες που επιθυμούν ένα ασφαλές, καθαρό περιβάλλον με ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών. Όλοι μαζί, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας και να μετατρέψουμε το Δήμο μας από πέρασμα σε προορισμό, αναδεικνύοντας τη μητρόπολή του «τη Στυλίδα μας» σε τόπο επίσκεψης και αναψυχής.

Η Δήμαρχος Στυλίδας
Βιργινία Στεργίου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com