Τρία χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Σταματόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 08:50 Τρία χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Σταματόπουλο

Πέρασαν τρία χρόνια ακριβώς από την ημέρα που χάθηκε ο Δημήτρης Σταματόπουλος, απροσδόκητα και άδικα, σε χώρα μακρινή κι αφιλόξενη.

Τρία χρόνια χωρίς την ξεχωριστή και χαρισματική παρουσία του, χωρίς την αισιοδοξία και την ευθυκρισία του, χωρίς την προσφορά του! Ποτέ δεν ήταν αρκετά όσα επιθυμούσε, όσα έκανε, όσα ήθελε να κάνει, όσα ήθελε ν’ αλλάξει …

Υπήρξε αξιόλογος νομικός και ευπρεπής άνθρωπος, υπεύθυνος οικογενειάρχης και ενεργός πολίτης. Αγάπησε πολύ τη ζωή και αγωνίστηκε, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, για τη βελτίωση και καταξίωσή της. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου με εντιμότητα και ανθρωπιά, με ήθος και ευγένεια, υπηρετώντας το δίκιο, μένοντας πιστός σε αρχές και αξίες. Ασχολήθηκε με την οικολογία, με κινήματα, με συλλογικότητες και δράσεις για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλές φορές έκανε το επάγγελμα λειτούργημα για να στηρίξει ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Έχοντας την πεποίθηση ότι ο μη μετέχων των κοινών ουκ απράγμων αλλ’ αχρείος, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική. Θεώρησε χρέος του να συμβάλει στον γόνιμο διάλογο και στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Παρά τις παγίδες, τις πικρίες και τις συγκρούσεις που ελλοχεύουν συχνά στον πολιτικό χώρο, εκείνος πέτυχε να παραμείνει ακέραιος και αξιοπρεπής, τίμιος και ειλικρινής.

Άνθρωπος με πνευματική και αισθητική καλλιέργεια, με ευαισθησίες και ποικίλα ενδιαφέροντα, λάτρης της τέχνης σ’ όλες της τις μορφές – μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, φωτογραφία – υπήρξε επίσης  και λάτρης της φύσης, του βουνού ιδιαίτερα. Πεζοπόρος, ορειβάτης, ποδηλάτης και ταξιδευτής εντός και εκτός Ελλάδας.

Όλοι όσοι αγαπήσαμε και εκτιμήσαμε τον Δημήτρη,  θα τον αγαπάμε και θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια, την αισιοδοξία και την αγωνιστικότητά του! Και κάποιοι θα αντλούμε έμπνευση και δύναμη από την προσωπικότητα και το πάθος που τον χαρακτήριζε. Ήξερε να εκτιμά τη ζωή και να της δίνει νόημα.

Ας παραμείνει αιώνια η μνήμη του!

Α.Β.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση