Η Ένωση Λιμενικού για τη διάσωση γυναίκας στην παραλία της Γλύφας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 11:54 Η Ένωση Λιμενικού για τη διάσωση γυναίκας στην παραλία της Γλύφας

Μία ακόμη πράξη λιμενικών που σώζουν ζωές…

Κάτι περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από το περιστατικό διάσωσης από στέλεχος του Λιμενικού, ανδρόγυνου που είχε πέσει στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Αρκίτσας.

Το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου μία ακόμη πράξη των ανθρώπων του Λιμενικού είχε ως αποτέλεσμα να σωθεί μία γυναίκα από βέβαιο πνιγμό, όπως κατέγραψε το LamiaReport.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδας που συγχαίρει τους συναδέλφους Λιμενικούς που για μία ακόμη φορά έδειξαν το σθένος και την ανθρώπινη πυγμή για να σώσουν κάποιον που κινδύνευε.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι χθες 17-08-2020 και ώρα 09:30 το πρωί, ο συνάδελφος και μέλος της Ένωσής μας Αρχικελευστής Λ.Σ. Χήρας Γεώργιος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στην παραλία της Γλύφας Φθιώτιδος, δικαιοδοσίας Ά Λ.Τ. Γλύφας υπαγωγής στο Λ/Χ Στυλίδας, άκουσε λουόμενους να καλούν σε βοήθεια και άμεσα μετέβη ώστε να επιληφθεί του συμβάντος. Στην άκρη της παραλίας είχε ανασυρθεί μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της από πνιγμό και δίχως να διστάσει, προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σώσει τη ζωή της, παρέχοντας ΚΑΡΠΑ επί είκοσι (20) λεπτά της ώρας. Κατά τη διάρκεια της παροχής πρώτων βοηθειών, στο σημείο μετέβη και ο συνάδελφος Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Ρίζος Γεώργιος για παροχή συνδρομής. Μετά την παρέλευση των είκοσι λεπτών παροχής ΚΑΡΠΑ, η εν λόγω γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της και τότε έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο και διεκομίσθει στο Κ.Υ. Στυλίδας για ιατρική φροντίδα. Η αποφασιστικότητά τους, η ψυχραιμία και το θάρρος που επέδειξαν οι συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της διάσωσης και ιδιαίτερα η επί είκοσι λεπτών παροχή ΚΑΡΠΑ από τον Αρχικελευστή Λ.Σ. Χήρα Γεώργιο, εξασφάλισαν ότι η κινδυνεύουσα ανάνηψε και κέρδισε τον πολύτιμο χρόνο μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου και είναι σήμερα στην οικογένειά της και ανάμεσά μας, υγιής και ασφαλής. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, προάγει το σθένος και την υπηρεσιακή συνείδηση των συναδέλφων, αλλά κυρίως, εξάρει την ανθρώπινη πυγμή και την ψυχή που χρειάζεται για να διεκπεραιώσει κανείς ένα τέτοιο εγχείρημα, καθιστώντας την πράξη ηρωική και άξια θαυμασμού και αγνής υπερηφάνειας τόσο για την Υπηρεσία μας, στην οποία υπηρετούν τέτοια στελέχη, όσο και για την Ένωσή μας που έχει στους κόλπους της τέτοια μέλη.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση