Ενθαρρυντικά τα νέα από τα τραυματισμένα παιδιά στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 08:02 Ενθαρρυντικά τα νέα από τα τραυματισμένα παιδιά στη Λάρισα

Τι λέει ο Καθηγητής Δημήτρης Ζαχαρούλης που χειρούργησε τον 16χρονο. Δέχτηκαν την επίσκεψη Αγοραστού…

Κοντά στους 16χρονους μαθητές που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά το τροχαίο ατύχημα στη γέφυρα του Αλκαζάρ, βρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός επισκέφτηκε το θάλαμο όπου νοσηλεύονται οι μαθητές, συνομίλησε με τους γονείς, ευχήθηκε καλή ανάρρωση και συνεχάρη τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, τον διοικητή του ΠΠΓΝΛ Δημήτρη Κατσικονούρη και τους θεράποντες ιατρούς προκειμένου να ενημερωθεί για την μετεγχειρητική κατάσταση και την πορεία της υγείας των παιδιών.

Διαφωτιστική είναι η ανάρτηση του Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Λάρισας Δημήτρη Ζαχαρούλη, που χειρούργησε με την ομάδα του το 16χρονο αγόρι.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Ένα άκρως συνταρακτικό ατύχημα συνέβη στη Λάρισα όπου δύο 16χρονα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα Ι.Χ και εκτινάχθηκαν από τη γέφυρα Αλκαζάρ. Τα άτυχα παιδιά βρέθηκαν στο σημείο της γέφυρας όπου το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων του τροχαίου τα παρέσυρε με τεράστια δύναμη, ενώ διέσχιζαν το δρόμο, με αποτέλεσμα να καταλήξουν κάτω από τη γέφυρα του Πηνειού σε ύψος 20 μέτρων. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο ένας μάλιστα εκ των δύο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην οποία και χειρουργήθηκε άμεσα από το πρωί της Κυριακής. Χαρμόσυνη πνοή ελπίδας έδωσε η ομάδα του καθηγητή και γενικού χειρουργού Δημήτρη Ζαχαρούλη, η οποία εφάρμοσε ελάχιστες παρεμβατικές τεχνικές επιφέροντας ως αίσια εξέλιξη την αποφυγή μεγάλων ακρωτηριαστικών χειρουργείων. Η κατάσταση του ασθενούς είναι απολύτως ικανοποιητική. Η κοπέλα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και παρακολουθείται ανελλιπώς από τους ιατρούς του ΠΓΝΛ».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση