Έκτακτη ανακοίνωση από το Δήμο Λαμιέων: Προσοχή στις μετακινήσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 20:56 Έκτακτη ανακοίνωση από το Δήμο Λαμιέων: Προσοχή στις μετακινήσεις

Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο" - Οι οδηγίες από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων.

Οι άνθρωποι του Δήμου Λαμιέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο από νωρις το πρωί είναι στις περιοχές των Λουτρών Υπάτης, αρχικά, και στο Λιανοκλάδι στη συνέχεια, όπου μαζί με την Περιφέρεια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απεγκλώβισαν περισσότερα από 50 άτομα, που κινδύνεψαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των δημοτών. Να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις γιατι τις επόμενες ώρες έρχονται ακόμη πιο έντονα καιρικά φαινόμενα....», ειπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Δείτε βίντεο:

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων:

Σύμφωνα με τη σημερινή (Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου) επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της ΠΕ Βοιωτίας , ΠΕ Ευβοιας , ΠΕ Ευρυτανίας και ΠΕ Φθιώτιδας που θα εκδηλωθούν με ισχυρές βροχές, καταιγίδες οι οποίοι θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους από τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής 18/9/2020 μέχρι και τις μεσηβρινές ώρες του Σαββάτου 19/9/2020.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας με πρωταρχικό στόχο την διαφύλαξη της ζωής και  της περιουσίας των πολιτών καθώς και να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, και ειδικότερα κατά μήκος του ποταμού Σπερχειού (Τοπικές Κοινότητες Κόμμα, Μοσχοχώρι, Ανθήλη κλπ), λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων:

  • Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και μόνο αν αυτές είναι απολύτως αναγκαίες και αφού ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση