«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 08:28 «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας»

Το Δικαστήριο θα αποφασίσει για προσωρινή Διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας και ξανά εκλογές.

Χωρίς διοίκηση έχει μείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας μετά τη ρήξη που εγινε αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές. Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι δεν κάθισαν ποτέ στο ίδιο τραπέζι για να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι όλα στον αέρα.

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας... Αφήνουμε αυτές τις σκέψεις στην κρίση των συναδέλφων αλλά και όλων των πολιτών της Λαμίας.... », αναφέρουν μεταξύ άλλων επτά μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στις εκλογές, τα οποία προσπάθησαν, όπως αναφέρουν σύμφωνα με το καταστατικό να συγκροτηθεί νέο Δ.Σ. . αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Διαβάστε τι αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2020 έλαβαν χώρα αρχαιρεσίες για εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας.

Με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή, τακτικά μέλη του νέου Δ.Σ εκλέχθηκαν κατά σειρά οι 1) Παναγιώτης Φλιώκας, 2) Παναγιώτα Τριανταφύλλου, 3) Χρήστος Κουτσούκος, 4) Χρήστος Δρούγας, 5) Αθανάσιος Καρκάνης, 6) Χριστίνα Κουρέπη, 7) Ευάγγελος Δαμακόπουλος, 8) Σπηλιοπούλου Μελίτα, 9) Δημήτριος Κατσίγιαννης, 10) Ηλίας Κεφαλάς, 11) Παναγιώτης Αναστασίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 2 εδάφιο 1 του Καταστατικού του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, μετά την εκλογή των νέων μελών και το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών από τη διενέργεια των αρχαιρεσιών συνέρχονται τα νεοκλεγέντα μέλη του Συμβουλίου με πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου σε συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και την κατανομή αξιωμάτων.

Ωστόσο ο πλειοψηφών νεοκλεγείς σύμβουλος ουδέποτε αντίθετα με τη ρητή διάταξη του Καταστατικού, δεν απηύθυνε πρόσκληση στα αναδειχθέντα μέλη.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα των 10 ημερών είχαν, όπως είναι γνωστό, μεσολαβήσαν οι «παραιτήσεις» κάποιων εκ των συναδέλφων. Η ενέργεια αυτή των συναδέλφων μας όμως, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως μη αποδοχή της εκλογής τους, καθώς δεν νοείται παραίτηση πριν την συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα και την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ακολούθως και όπως το καταστατικό του Συλλόγου μας προβλέπει, την 11η μέρα από τη διενέργεια των αρχαιρεσιών και με δεδομένη την άρνηση του πλειοψηφούντος συμβούλου να προσκαλέσει τα νεοκλεγέντα μέλη του ΔΣ σε συγκρότηση σε σώμα και συνεδρίαση, η δεύτερη κατά σειρά νεοεκλεγείσα σύμβουλος, προσκάλεσε στις 21-9-2020 όλα τα νεοκλεγέντα μέλη, με σκοπό την αυθημερόν συγκρότηση σε σώμα, στα γραφεία του Συλλόγου, χωρίς ωστόσο να προσέλθουν οι πέντε ανωτέρω αναφερόμενοι συνάδελφοι οι οποίοι και δεν αποδέχθηκαν την εκλογή τους, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα στην προσκαλούσα ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συγκρότηση σε σώμα.

Ακολούθως προσκλήθηκαν από τη δεύτερη πλειοψηφήσασα σύμβουλο, στα γραφεία του Συλλόγου, όλα τα εκλεγμένα αναπληρωματικά μέλη, εκ των οποίων προσήλθαν μόνο οι Θωμάς Κοσμάς και Νικολέτα Τζούνη.

Η παρουσία οχτώ μελών ωστόσο δεν ήταν αρκετή ώστε να συγκροτηθεί το Δ.Σ. σε σώμα και να αναλάβει καθήκοντα, με αποτέλεσμα ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας δυστυχώς να μείνει χωρίς διοίκηση, λόγω του ότι συνάδελφοί μας δεν αποδέχτηκαν, για προσωπικούς λόγους, την εκλογή τους. Ελλείψει διοικήσεως λοιπόν, ανακύπτει πλέον ανάγκη προσωρινής διοίκησης η οποία θα διοριστεί με δικαστική απόφαση.

Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας. Η μη αποδοχή της εκλογής, για λόγους που δεν σχετίζονται με καταστάσεις ανωτέρας βίας ή άλλου προσωπικού κωλύματος, τη στιγμή μάλιστα που τα ανακοινωθέντα από την εφορευτική επιτροπή αποτελέσματα δεν αμφισβητήθηκαν ούτε και αμφισβητούνται από κανέναν, συνιστά κατά τη γνώμη μας περιφρόνηση των συναδέλφων που προσήλθαν μαζικά στην κάλπη και γενικά απαξίωση του συλλόγου μας.

Οι όποιες, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, προερχόμενες από οποιαδήποτε αιτία, λύνονται δημοκρατικά με διαλογική συζήτηση και ψηφοφορίες στο πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών συλλογικών οργάνων. Αποτελεί καταστρατήγηση του γράμματος και του πνεύματος του Καταστατικού και του Νόμου η παρακώλυση της λειτουργίας της διοίκησης ενός συλλογικού οργάνου με την αναγκαστική πρόκληση νέων εκλογών.

Αφήνουμε αυτές τις σκέψεις στην κρίση των συναδέλφων αλλά και όλων των πολιτών της Λαμίας.

Όλοι μας κατήλθαμε στις εκλογές και ζητήσαμε από τους συναδέλφους μας να μας εκλέξουν μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να αποτελέσουμε την νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Επειδή λοιπόν, από το γεγονός και μόνο της υποβολής της υποψηφιότητάς μας, δεσμευτήκαμε ότι ο Σύλλογος θα έχει νόμιμη διοίκηση, με σεβασμό απέναντι στο Σύλλογό μας και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας, δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε άμεσα στα αρμόδια Δικαστήρια προκειμένου να διοριστεί προσωρινή διοίκηση, ώστε να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατό και ο Σύλλογός μας να αποκτήσει νέα Διοίκηση, της οποίας τα μέλη που θα εκλεγούν θα λειτουργήσουν με απόλυτο σεβασμό στο καταστατικό μας και τη δημοκρατική αρχή.

Με τιμή

Αναστασίου Παναγιώτης
Δαμακόπουλος Ευάγγελος
Καρκάνης Αθανάσιος
Κατσίγιαννης Δημήτριος
Κεφαλάς Ηλίας
Κοσμάς Θωμάς
Τριανταφύλλου Παναγιώτα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση